Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav drustvo!

Staru jagodu sam razorao, a novu nisam posadio. :udri:
Za sledecu godinu pravim pauzu u ovoj proizvodnji, jer nemogu da stignem na sve strane.
Zakasnio sam sa zivicima tako da necu rasadjivati ovog leta.
Nadam se, za dogodine, ako budem imao prostora da zasadim par plastenika.

Vidim da ste se svi bacili u borbu sa gospon" koji "Ispravlja krive Drine".

Kome ne odgovara nemora da kupi.
Uloziti ogroman novac u proizvodnju, prolivati znoj i na kraju dozvoljavati da mi neko mudruje stvarno je van svake pameti.
Niko nije lud da trosi novac bespotrebno na hemiju, ako to nije potrebno.
Kome se nesvidja neka zasuce rukave i krene u sopstvenu proizvodnju.

pozdrav"

@Aleksandar

Moze da bude cutworm (Agrotis ipsilon)-zaboravio sam kako se zove na srpskom (grcica ??), one zive u zemlji i odsecaju lisnu drsku i izlaze nocu tako da se i prska predvece kad je vec mrak. Ja sam prskao pre dve tri godine sa endosulfanom ali to se vise ne proizvodi, e sada pogledaj MATCH od SYNGENTE ali to bi trebalo proveriti kod zastitara.

Pozdrav

Jel moguce da je od vetra.
i70b9k.jpg

Juce nije bilo ni na jednom listu a danas posle ove kise i vetra na jedno 30% lisca :sta: :sta:

@ delboj

Bilo bi dobro da slikaš pa da staviš slike. Jesu li ti žuti listovi u centru rozete ili je cela biljka žuta?

nemam trenutno mocnost kako slikati i postaviti. uglavnom zute malo listovi po ivicama a neki su skroz zuti. a te koje su skroz pozutele su i krdzave. danas sam poprskao sa wuxal gvozdjem jer nesto mislim da je mozda nedostatak toga.
sad nisam pametan, neznam dali je to greska.
Post je spojen: [time]1283248933[/time]
hvala unapred/ inace kula je od mene udaljena 20 km. a relativno cesto tuda idem pa bi mozda nekad mogao navratit da se upoznamo i dobijem jos neki savet uzivo a i :ppozdrav: mi je nekako najbliza opcija
Post je spojen: [time]1283281492[/time]
posadio sam zivice pre 20-tak dana i neki zivici su toliko bujni da neverujem. na tim vecim sam ostavio po jednu jagodu koje su vec sad pocele da prelaze iz bele u crvenu boju. a neki zivici su jedva da imaju po list dva. znaci 10 puta manje od ovih. pa jel to treba necim tretirati ili pustiti da priroda odradi svoje :cao:

@ delboj

Javi se pa svrati kad si u prolazu.
Što se gvožđa tiče neće da škodi jer i ti verovatno imaš visok pH zemljišta ali ako je samo na nekoj biljci žutilo sumnjam da je to u pitanju. Možda je čak i neki virus. Kad popunjavaš prazno mesto jednostavno pusti stolonu da izraste dovoljno i postavi je na prazno mesto, eventualno je malo pritisneš nekim grumenčićem da je vetar ne pomera i blago utisneš u zemlju. Dalje će se sama snaći ::namigivanje::
Amistar sadrži a.m. azoksistrobin kao i quadris s tim što sadrži još jednu a.m. ciprokonazol, što po meni ne može da škodi. Ne znam kava mu je cena u odnosu na quadris ali ako nema quadrisa prskaj time.

bilo je samo na ponekoj ali kad sam prskao primetio sam da je na velikoj vecini pocelo.
sta da radim ako nije to upitanju. ako je virus.
hvala na vremenu utrosenom na ovo odgovaranje i svaka cast na poznavanju materije :cao:
Post je spojen: [time]1283320872[/time]
e sad, jutros sam bio u plasteniku i neki plodovi su crveni, a prekljuce su tek poceli crveniti, pa me zanimaju za koliko
ce dana to moci da se bere (ostavljeno gdegod koji plod samo za kucne potrebe) i zbog toga pitam za karence, dali imam vremena i dali moram da prskam sa svim tim. pogotovo me zanima insekticid jer nisam primetio neke insekte ali ako treba i ako imam vremena zbog karence preprskacu, :cao:

Što se qudrisa tiče zaboravite ga jer ga više nema u prodaji kod nas. Gospodin, koliko sam čuo nije produžio licencu. Ja sam ga tražio po celom Beogradu i svuda isti odgovor.

:sta: :sta: imali odgovora
Post je spojen: [time]1283328336[/time]
malo sam dosadan ali molim da mi odgovorite posto nebih da se zatrujem. ostavio sam gdegod koju pa me te karence zanimaju. 24.08 sam prskao sa topas 10 ec i karate zeonom(kolike su tu karence). vec su pocele da crvene i to dobro pa mislim da cu preskociti sva ostala prskanja (qadris,amistar,,,). dali je to ok? ili da preletim sa signumom?
pomagajte :bravo:

Kukac

uporedi ovu sliku
2rruiwi.jpg

Koliko se ja razumem u Engleski kaz da je to posledica prskanja amonijacnim djubrivima pred kisu ili pri vrlo toplom vremenu

@sopot

Hvala na trudu ali nije to to.
Na mojim listovima je crna boja i javila se preko dana tj. noci usled hladnog vremena, moze biti neki nedostatak kalijuma ili tako nesto, postavio sam sliku da vidim da li je neko isto to imao i da li zna sta je. Nije nista strasno vise informativno.
Hvala.

boomsyte je napisao(la):
@ del boj

VErovao ili ne signum i switch u jagodi imaju karencu 3 dana. . . .

danas prskam sa quadrisom i signumom.
vec ima crvenih jagoda.
jel i za quadris 3 dana. ili vise
Post je spojen: [time]1283536196[/time]

ovde ima kolko hoces

Delboj druze bez uvrede ali posto si sada zasadio jagode netreba ih prskati svakodnevno.Ja sam zasadio 1 avguista i pre 15 dana sam prskao kaptanom i megatrinom (karenca je 14 dana a supstanca je ista kao i u karate zeon).Tako da se nadam ako bog da ne pojave se neke bolestine ja necu vise ni prskati a to danas signum sutra qvadris prekosutra teldor mislim da je totalno nepotrebno za neko kilo ili dva jagoda koje ces da uzberes sada je susa tako da trulezi na tu malu kolicinu koju si ostavio skoro da nece ni biti .Quadrisu ako se nevaram karenca je 10 dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh