Jagode

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
boomsyte u septembru je dobra cena jagoda hahha ne brini imas srece koliko se secam i prosle godine su ti sljive kasnile pa simao lepoticu u avgustu kako je svet mali dali smo na istom mestu u cicevcu ... jagode su ti u svakom slucaju super mozda navratim da pogledam izbliza pozdrav.

@ krcinac

hahahah u pravu si, ovde sve kasni :haha: :haha: :haha:, mozda mi miki i primi i sljivu i jagodu odjednom :haha: :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1274391288[/time]

sopot je napisao(la):
Da neznas slucajno da li se Nebojsa resio rutave bube :haha: :haha: :haha:

Jeste. Ali samo dok je padala kiša :haha: Danas se malo probilo sunce posle nedelju dana i one se odmah pojavile. Po neka, naravno, ne u onako velikom broju. Ima još po koji cvet pa rešile da ga dokusure. Ono što mi je sad najveći problem je to što je palo jako puno kiše tako da mi u jednom delu leži voda između gredica. Bolje da sam pirinač posejao. Slika govori više od sto reči

ekon6r.jpg

Inače, marmolada je dosta popucala od kiše i propala.

@ boomsyte

Dobro to izgleda. To što kasni i jeste tvoja prednost. Ja jagodu izvozim iz njive pik-apom ali kako sad ne mogu ući skroz do kraja njive i ja sam planirao da napravim takvu neku spravicu. Imam konstrukciju od kolica samo da se malo doradi.

@ nebojsa

Druze ti definitivno moras da promenis posao :haha: :haha: :haha: tebe poteralo kao mog prijatelja meteorologa :udri: :udri: :udri:, imam 2 camca ako ti zatrebaju javi :haha: :haha: :haha:

@ boomsyte

Da krenem redom. Prvo bube, pa onda grad i na kraju poplava :haha: Od svih elementarnih nepogoda samo još suša da me strefi pa da sve kompletiramo :haha: Za to su male šanse ali kako je krenulo ništa nije isključeno :haha:
Bogami juče su i čamci trebali ali do danas se povukla voda, ostalo je samo na nekim delovima. Ako bog da lepog vremena osušiće se.

evo uspeo sam da dodjem do njega :D, iskreno malo mi sumnjivo ovo ali probacu, na njemu pise da je bio preparat ali i da je insekticid i fungicid i bla bla bla 100 u 1 :haha: :haha: :haha: :haha:. Proizvode ga u bg-u kao ne moze da se nadje u slobodnoj prodaju samo po narudzbini a to moze da bude mac sa 2 ostrice :zli: :zli: :zli:. 1l kosta oko 1200din a koristi se za 330l vode, kad ga rastvoris kazu da mozes da ga pijes ali iskreno ja se nebi usudio to da uradim ako je neko voljan za experiment saljem uzorak :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:. Evo kako izgleda boca :ppozdrav:
6ycv0i.jpg

Perfit ništa novo !
Pre dve-tri godine ga kod mene gurali za malinu. Al ne znam nikog da ga koristi.
Niko ga više i ne pominje!
:cao:

@ boomsyte

Pa osigurao sam, izašli su i napravili zapisnik pa ću videti šta će biti, hoće li i koliko priznati.
Što se tiče tog preparata nisam čuo za to. Iskreno ja bi voleo da je to tako kako oni kažu. Neka košta koliko košta samo da radi posao. Vidi kako to funkcioniše pa javi ima li rezultata.

Ako mogu da se nadovezem na pricu o perfitu.
Ja sam ga koristio pre neku godinu - aktivna materija je hidrogen tj. vodonik peroksid. To je kontaktno ne selektivno sredstvo i pomaze :sta: ako prskas (tj. posto je kontaktno moras da ih okupas) posle svake kise.
Post je spojen: [time]1274458037[/time]

@ kukac
za ovo sredstvo moramo da vadamo macosd :haha: :haha: :haha: on je u BASF-u, njega moramo da pitamo za strucni savet :D

@svi jagodari
Perfit=0% efikasnosti :bravo: :bravo: :bravo: nemojte da se zanostite sa njim on je odlican za dezinfekciju alata, cizama...ali za botritis :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: nista on nemoze da zastiti, pardon moze ali da se ponavlja svako jutro posle rose, posle male kisice, posle bilo kakvog oblika padavina...... ::lose:: ::lose::
Sto se tice serenade, tek je mozemo ocekivati ovde za nekih 2-3 godine kada smo tek mi u planu :haha: :haha: nmismo im bitni na zalost kao turci ::lose::

@ macosd
reci mi dali to sredstvo ima u svici i nemackoj, to mogu moji da mi donose kao sto mi i donose syngentina sredstva u original pakovanjima

20a2kw1.jpg

Post je spojen: [time]1274477064[/time]

Imam 4 sorte clery, madlenu, marmoladu i arosu . Do sada sam prskao jednom protiv trulezi samo clery .Da li sada ,s obzirom na ovo vreme- kisu da oprskam sve od jednom ili samo one koje sazrevaju! Danas smo brali i dosta ih ima trulih!

prijatelju neznam kako prskas ti, ali kad prskas prskas sve odjednom nemozes da ih selektiras, ali prvo odradi berbu poskidaj sve sto je zrelo i onda oprskaj :cao:.

@ mossa
Hvala na savetu ali znas kako... prva godina roda ( proslogodisnji zasad) pa se prakticno jos ucimo a bogami i mucimo. Ja sam Nebojsin komsija ( u njivi) tako da sam prosao slicno - rutava buba, led a ovo lose vreme nas je dotuklo!

@ macods
Moze li objasnjenje vezano za " Serenade" zbog cega ga nema kod nas , ko je proizvodjac i zasto da se ceka 2-3 godine u cemu je fazon?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh