Jagode-opšta tema

Joker nisam ni video tvoj post:osmeh:Ja sam recimo sadio obicne zelene zivice krajem marta ali oni nisu ni priblizno ovako dobri kao kod ljupceta,nesto se listovi suse a i slabo ima cvetova najvise 2-3.Neznam kako su tebi tako dobro krenuli zeleni zivici davao sam im i ja prihranu i zastitu.

Pa ja sam sadio oktobra, a ti marta, tu je razlika. Plus sto je u oktobru i novembru bilo veoma lepo vreme, temperature iznad proseka. Mada i ja na dosta imam samo 2-3 cveta.

Pa ja sam sadio oktobra, a ti marta, tu je razlika. Plus sto je u oktobru i novembru bilo veoma lepo vreme, temperature iznad proseka. Mada i ja na dosta imam samo 2-3 cveta.
Da ali citajuci postove Nebojse i ostalih clanova to je isto kao da si sadio u martu,jer u oktobru biljka polako ulazi u zimu,prestaje sa radom,pa dodje na isto....

Da li na moj prethodni post moze da iznese svoje misljenje nebojsa i boomstyle?

Iskreno meni ovo susenje krajeva malo lici na palez, on se desava kod naglih promena temperatura, i meni se to desavalo ali nista strasno nije, ovo je malo ludo vreme, iz zime ulazimo u leto imeni se ovo nikako ne svidja.

Stole u pravu si nemam kad ni da spavam a kamoli na net da udjem, malko me jebu ovih 6 i kusur hektara na 3 mesta pa neznam gde pre da idem:haha:

Neko je pitao koliko cesto zalivamo jagode, ja zalivam na 5-7 dana 1l po biljci, ako racunamo da na 1h ima od 40-50000 sadnica znaci u proseku 40-50000l vode dam na 5-7 dana zavisno od spoljasnje temperature, meni je zemlja malo specificna, prvih santin se osusi za 1h a dole drzi vlagu i do 10 dana, tako da ja ne forsiram mnogo vode. Toliko od mene pa se vidimo kasnije :ppozdrav: A da i ne zaboravim, zelim Vam svima uspesnu berbu i punooooooooooooooooo ::novac::::novac::::novac:: od jagodica:osmeh:

Да ли од вишка воде долази до кувања корена?, јер црна фолија на овим врућинама даје велику темп. земљи. А опет са друге стране није добро ни мало воде. Најважније је наћи оптималну границу. Ајд сад буди паметан. Мени се листови почели увијати. Вечерас ћу им дати литар по садници, јер пре дан-два сам им дао прихрану 14 11 25. Следећа прихрана иде на бази калијума све до бербе. Клери као навећи раноранилаc много обећава. :)

Zato bolje zalivati cesce po manje npr svaki dan po pola litre ujutru, tako bar ja radim. Kod mene su se pojavile rutave bube i sad vodim bitku sa njima.

Мени се листови почели увијати.
Kod mene su od juce skoro svi listovi uvijeni. Pre par dana sam pustio prihranu i 1l vode po sadnici. Danas vidim vlazno, ne treba vise vode, ali mi nije jasno zasto jagode izgledaju nekako lose. Da li je koren poceo da se kuva od vode i vrucine ili samo smeta toplota zaista ne znam.

Kod mene su od juce skoro svi listovi uvijeni. Pre par dana sam pustio prihranu i 1l vode po sadnici. Danas vidim vlazno, ne treba vise vode, ali mi nije jasno zasto jagode izgledaju nekako lose. Da li je koren poceo da se kuva od vode i vrucine ili samo smeta toplota zaista ne znam.

Ako ti se uvijaju listovi ili je pepelnica ili je prevelika temperatura , zalivajte samo navecer , po danu nema smisla jer vam 40% vode ispari u toku dana

Nije pepelnica, od vrucine je 100%. Zalivao sam uvece i pustao prihranu, plus sam folijarno prskao bas da bi ih malo osvezio. Ovo vreme je nenormalno i ove nagle vrucine smetaju jagodama.

Sto je najgore sad sam gledao prognozu za narednih 5 dana, sve preko 30 stepeni a u utorak cak 34 stepena. A do pre 20-tak dana bilo je 2-3 stepena. Sta je sad najbolje da se radi da se zaliva svaki dan po manje ili ...?

Ovako... Ja sam kod Beograda i imam na dve parcele po 40 ari jagoda (oko 32.000 živića). Išao sam na startu sa 11:44:11, prešao na 20:20:20, kada precvetaju prelazim na sledeće. Zbog manje vremena za razvoj biljke ove lude godine, cepam ih sa po 0.7g po živiću svako treće veče, uz po 1.5l vode. Za sada su odlične.

Ovako... Ja sam kod Beograda i imam na dve parcele po 40 ari jagoda (oko 32.000 živića). Išao sam na startu sa 11:44:11, prešao na 20:20:20, kada precvetaju prelazim na sledeće. Zbog manje vremena za razvoj biljke ove lude godine, cepam ih sa po 0.7g po živiću svako treće veče, uz po 1.5l vode. Za sada su odlične.
Kad si posadio sadnice i koja je sorta?

radashine, kako se pokazala Alba u plasteniku, jer za iducu godinu je planiram u plastenik.

Prve godine - 1kg po živiću, druge godine 0.7kg po živiću. Ovo su unovčene količine, jedno prskanje sam promašio i propalo mi je druge godine bar 100g po živiću. Ovo mi je sada ponovo prva godina i za sada nisu loše. Evo ih danas: http://db.tt/Fl2Ci3mN

Prve godine - 1kg po živiću, druge godine 0.7kg po živiću. Ovo su unovčene količine, jedno prskanje sam promašio i propalo mi je druge godine bar 100g po živiću. Ovo mi je sada ponovo prva godina i za sada nisu loše. Evo ih danas: http://db.tt/Fl2Ci3mN

Moze li savjet za prihranu , imam u plastenicima 2000 komada suger Lia , rodile kao lude , ima svaki grm po 15 do 20 jagoda , sada se bojim da mi ne budu sitne , pustam im svakih 7 dana po 1 gram po biljci mislim da je 16-8-32 , a izmedju jos pustim i vode , radim to ovako , na 1000 sadnica dam 1000 litara vode +1000 grama gnojiva , to recimo pustim danas , onda za 3 dana pustim im ponovo 1000 litara vode pa opet za 3 dana ponovim 1000 grama 16-8-32 , dali je to dobro , imali kakav dodatni savjet , ako ovo uspijem nagurati na prosjek od 30 grama po plodu bit ce oko 600 grama po zivicu , a bit ce onda i ::novac::.
Evo molim vas iskusnije za savjet.

DObronameran predlog za sve na forumu,nikako ne kupujte ove nove folije sa precnikom rupa od 6 cm,toliko su uske,jos ako su bankovi postavljani rucno,na svako duvanje vetra folija se pomeri malo i poklopi sadnice pa lisce podpadne pod foliju i susi se.Nikako da probije kroz rupe i krene da se razvija.

Moze li savjet za prihranu , imam u plastenicima 2000 komada suger Lia , rodile kao lude , ima svaki grm po 15 do 20 jagoda , sada se bojim da mi ne budu sitne , pustam im svakih 7 dana po 1 gram po biljci mislim da je 16-8-32 , a izmedju jos pustim i vode , radim to ovako , na 1000 sadnica dam 1000 litara vode +1000 grama gnojiva , to recimo pustim danas , onda za 3 dana pustim im ponovo 1000 litara vode pa opet za 3 dana ponovim 1000 grama 16-8-32 , dali je to dobro , imali kakav dodatni savjet , ako ovo uspijem nagurati na prosjek od 30 grama po plodu bit ce oko 600 grama po zivicu , a bit ce onda i ::novac::.
Evo molim vas iskusnije za savjet.
Što se tiče prehrane jagode mmnogo zavisi od strukture zemljišta. Jagoda je u trenutnoj fazi formiranja ploda pa treba pojačati hranu 1,3-1,5 grama po biljci kalijumovog đubriva nedeljno. Hranu treba podeliti na onoliko delova koliko se puta zaliva jagoda nedeljno.Što se tiče količine vode zavisi od ocednosti zemljišta i jačine biljke (ploda), ko može da nabavi irigomer (tenziometar) najbolje bi bilo.

Nazad
Vrh