Jagode-opšta tema

Moja greska, ja sam razumeo da su presecene cvetne drske. I zato sam napisao cvetojed.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kod mene mraz napravio dosta stete.
d97e5e4e2fbcab7761d2e696cbab2ac7.jpg

51996f33b829c9d0adde9d557260b85d.jpg

Pa trebao si ranije ali nije ni sad kasno za one cvetove koji tek sad cvetaju

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

cam04704.jpg
cam04703.jpg
moje jagodice, ovdje se vide presjeceni listovi. nnnnnnekako mi se cini da ih je svakim danom sve više.
cam04705.jpg
i moja prva zrela jagodica u plasteniku.

- - - - - - - - - -

Izvinjavam se na ovom razbacanom postu, prvi put postavljam slike.:sta:

i kod mene ovako al samo na ovoj jednoj sorti za koju ne znam koja je a na zengi nema ni jednog presjecenog lista a sadnica do sadnice posadjena . meni je to i prosle godine sjeceno od kako sam posadio jagodu ..nekad od prvog maja i osto sam bas dosta bez lisne mase ..prsko sam svim i svacim i nije vrjedelo pa na kraju odusto i evo vidim i sad pocelo sjeci....
2870754.jpg

- - - - - - - - - -

zna li ko koja je sorta?

Jel mi moze neko pomoci sa cim bi trebao sad da prihranim jagodu, sorta asia, pocinje polako da cveta ne znam sta je sad na redu da kupim, imam oko 300 sadnica.

Ja imam tri vrste jagoda i sve tri siječe, jedino sam primijetila ponekog cvrčka možda je on krivac. Isto se dešava i u plasteniku.

Alen1972, trebas neku formulaciju sa vise kalijuma. Fitofert recimo ima 14:8:30. Imas temu o prihrani jagoda pa vidi tamo detaljnije.

Joker fino ti izgledaju jagode,i kod mene ima bas ovako promrzlih cvetova.Koja ti je ovo sorta,bas lici na moju?

- - - - - - - - - -

Joker vidim da si preprskao izmedju bankova,a nisi ostetio sadnice koje leze pored bankova.Koji je to preparat?

Vec sam rekao da nisam zadovoljan jagodama jer nisam u jesen stigao da ih sredim, sto se odrazilo na njih naravno. Videcemo koliko ce roditi.
Tu na slici je medena. S njoj sam prezadovoljan, nije bilo trulezi prosle godine, nikakvih bolesti, za razliku od drugih sorti.
Izmedju bankova sam prskao total, isao sam pazljivo i pazio tamo gde su sadnice. Na vrhu sam stavio isecenu flasu. Dakle samo strpljivo, pazljivo i sve se moze.

Da li je neko ostavljao sadnice pored bankova da rode i do kakvih problema zbog toga moze doci?
Za prolaz sam ostavljao mesta, samo one sadnice uz bankove sam ostavio i lepo cvetaju za sada :osmeh:

Joker ja sam prosle godine imao sadnica pored bankova radjale su,ali naravno ne toliko kao ove na foliji.Medjutim zbog nesto uzeg rastojanja medju bankovima,izgazi se to,tebi je rastojanje bolje.
Cuo sam i da je Boom hvalio tu medenu,ja imam Queen Elisu,a nekako su mi listovi identicni bas lice.

Ostace ti vrhovi neoplodjeni. To se meni jedne godine desilo sa arosom

Mozes da im pustis kroz sistem FF BERY + FF HumiFlex i da isprskas sa FF Calcijum 15 + FF Humisuper i to do opoijave prve pigmentacije na 7 do 10 dana.Ja ih zalijem jednom i sa CalcijumNitratom.U pitanju su sorte ASIA i ZENGA.

Radasine mislio sam na ovu tvoju roxanu. Ona jagodica sto ti je u visini palca... vidis kakav vrh ima. To ce najverovatnije ostati tako i kad jagoda bude zrela

Pozdrav dobri ljudi,

Nov sam na forumu pa bih ukratko da se predstavim i postavim dva pitanja. Imam mali zasad jagode, 8000 albe, koje planiram da prosirim ako sve bude po planu. Zasad se nalazi u okolini Pozege. za sada je sve uredu, barem ja tako mislim, ali cu vam u prilogu poslati slike da vi ocenite i da mi date savet. Srdacan pozdrav.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] po vasem misljenju da li je ovo od mraza ili je neki insekt?

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] Slicno pitanje, da li je mraz ili neka bolest?

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] A ovo je moja alba pa me interesuje vase misljenje o krupnoci i kvalitetu cveta.

Nazad
Vrh