R
rus 82
Guest
njima je sve off kada nisu dobre volje a kad jesu onda moze sve.ja mislim da ovo nije bio off
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene jos ima u zamrzivacu jagnjetine od prije neki dan! Ali kad se oodledi nije to vise to! Ovo prasence ima bas duge zadnje noge, ili mi se cini, izgleda kao da se bavilo atletikom!
Ali kakvo god da je bilo, ne sumnjam u prvoklasno pecenje!

To se kolega zove totalna glupost,a razlozi su neznanje i nemanje prakse,juce sam jeo W jagnje oko 40 kila,ma idi,prste da polizes,bitna je ishrana.Veceras zaklano jedno W jagnje 40kg prosarano i mramorirano lojem bez'' krupnih kostiju i rebara ''nisam bio u mogucnosti da slikam ali ce pecenje biti prvoklasno. Gazda kome sam prodao jagnje kaze uvek kad uzima od mene nemoj samo da bude onaj W ima krupne kosti a ja mu uvek prikoljem W jagnje a on me posle hvali kako imam dobru robu jer je pecenje prvoklasno tako ce biti i za Arandjelovdan za sta je i ovo otislo. Toliko o svesti i edukovanosti nasih kupaca.
Sve zavisi od ishrane,manji deo od rase,ovo pricam iz prakse,mislim u konzumiranju,a ljudskim glupostima nikad kraja,Mirko u pravu si za te planinske trave,zato sam odlucio da 13 h zagradim u struju,sasvim drugaciji miris sena i to govorim iz prakse.Interesantno je da jagnjetina hranjena silazom lucerke ili stocnog graska ima takodje lep ukus i manje loja za nijansu.Posto sam ja inace ljubitelj jagnjeceg,ovcijeg... pecenja,mogu reci samo jedno-ogromna razlika je u ukusu izmedju autohtonih i tovnih rasa,pre par dana sam na Katicima(Ivanjica) konzumirao jagnjetinu pramenke,da na pomenem da nisam od davno,loj je daleko jaceg mirisa,cak i previse jer sam vec navikao na ove nabildovane,a posto cesto susim stelju loj od W,Idf...jednostavno nije pogodan za to jer nekako ostaje mekan i nije bas lep takav za razliku od pramenke kad se stegne i pucketa.Pecenje od pramenke jednostavno ima drugi ukus,a i sto rece Soumi ishrana,planinske trave daju posebnu aromu,ja bih to nazvao kvalitet,moze se uociti razlika i na siru,kajmaku,mleku-tom prilikom sam pazario koje kilo kajmaka i sira,uuuuuuuuu prava stvar,za razliku od ovog ravnicarskog stiropora.
Jeste to tacno,ali pitacu te kad se kroz 10 godina taj W totalno adaptira i genizuje prirodno na uslove i ishranu da li ce pramenka imati bolje ili losije pecenje,inace ja pramenku stvarno kao rasu volim i smatram je nasim velikim bogatsvom.Ma kolega PRAMENKA je pramenka mozemo mi da pricamo sta hocemo ali nema sladjeg pecenja e sad sto je nama isplativiji vitenberg ili ilde frans to je vec nesto drugo