Jabuka

meni je jonatan mnogo ukusniji od jonagolda

Prepolovi tih 100 ha i onda ćeš bit točan. ;). Veličina posjeda nije pokazatelj ozbiljnosti nekog voćara. A na pitanja poput pitanja od člana Gorana 970 se ne treba obazirat, to govori o njima i njihovoj ozboljnosti tj. ne ozbiljnosti i njihovoj kulturi tj. nekulturi.

Bojceticu, ako moze zlatni delises slike od klonova b i rajders da vidim razliku jer ja nisam siguran koji imam i naravno ako mozes recima da mi pojasnis njihovu razliku . Hvala unapred

Clon B je za brdo, rajnders za ravnicu. B vise rodi, Rajnders ima manje mrezice. Nemam slike, imas po netu gomilu poredjenja.

Pored dunava sam pa me zeza mrezica po zlatnom svake druge godine se pojavi,da li ti imas takvih problema

- - - - - - - - - -

Mislim da je uzrok velika vlaznost

Svako od uzgajivaca ima problem sa time. Kada nije bilo ovoliko vocnjaka niko nije ni gledao da li ima mrezice ili nema, sada ce jos malo doci da rusi traze kvalitet koji je nemoguce proizvesti. Ako imas puno mrezice onda imas B.
Uzrok su vremenske prilike, hladno prolece, velike varijacije temperature, velika vlaznost zemljista i vazduha itd.

Pa u principu znam od cega nastaje mrezica na plodu, verovatno je klon B jer 95% plodova ima mrezicu u velikoj meri. Hvala na odgovoru.

@vasovac
Kod nas ne ide nikako. Na pijaci juce sam prodao jedva 200kg. Ponuda ogromna, flekave smo na kraju prodavali po 6kg za 100din... Extra klasa po 55-60din jedva, po 50din malko samo losije. Meni ova tvoja cena skroz super spram mog terena.

Otišlo u Rusiju
Jel za izvoz ili za domaće trgovine?

- - - - - - - - - -

i ovo je jedva otišlo bila je to prva i poslednja šansa, traze ajdared po 40 din ali ne uzimaju drugu klasu ,izgleda da će još malo cutati u hladnjači
@vasovac
Kod nas ne ide nikako. Na pijaci juce sam prodao jedva 200kg. Ponuda ogromna, flekave smo na kraju prodavali po 6kg za 100din... Extra klasa po 55-60din jedva, po 50din malko samo losije. Meni ova tvoja cena skroz super spram mog terena.

Nazad
Vrh