Suša, vrućina i prisilna zrioba su glavni krivci
Potpisujem, kod mene je ista situacija...
Prvo je mraz proredio rod, a sad i ovo što je ostao opada, ne može da dočeka 100% zrelost
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Suša, vrućina i prisilna zrioba su glavni krivci
Upravo je tako i kod mene. Pa prosle godine daju dva dinara za kilogram padavica a ove godine 6. Mogu davti i vise ali jabuka u dolini Ibra i okolini ove godine NEMA kao prethodnih godina.Potpisujem, kod mene je ista situacija...
Prvo je mraz proredio rod, a sad i ovo što je ostao opada, ne može da dočeka 100% zrelost
Ljudi imam par pitanja. Jos uvek se ne bavim vocarstvom, ali imam nesto u planu u skorije vreme, pa me interesuje na kojoj razdaljini se sadi jabuka i koje vrste preporucujete?Imam nesto zemlje na selu ali imam u planu da dokupim ako se malo opzbiljnije bavim proizvodnjom. To je planina nekih 800metara do 1km..Vredili se ti saditi sta ili ne?
Koliko vam je pomogao sistem za navodnjavanje (za one koji su uspali da investiraju u ovo)?
Valhalla, zar tebi jabuke nije tukao led?
Planiram da zasadim vocnjak jabuke. Imam 2 parcele po 0,5ha i planiram da kupim jos neku i da za sada oformim 4ha.
Zamolio bih vas da mi malo pomognete.
Koliko mi treba novca za sadnice (obicne ili knip), koliko mi treba sadnica, koliko ce da me kosta postavljanje stubova i zice, koliko ce da me kosta navodnjavanje? Ovo sve po jednom ha. Sta od ovoga moze da se refundira kroz subvencije?
Koliki je prosecan prinos po hektaru - stablu?
Koliko ima posla oko jabuke posto sam trenutno zaposlen i morao bih da angazujem ljude sa strane na pocetku. Moze li jabuka da bude sporedni posao?
Veliko hvala unapred!