Odgovor za anubius-a...
kruska ima toliki problem sa kruskinom buvom, da su meni 40-50 stabala koja imam sva crna, iako je cale par puta godinje prskao bas protiv nje, i to sa specijalnim insekticidima koji najbolje na nju deluju, ali ne pomaze puno, od onog njihovog soka koji luce (medna rosa cini mi se) kruske bude komplet crne...grane im budu crne...
Pazi, ko sto smo gore pricali, ako ti je ok da ti pola opadne, ucrvlja se, i bude krastavo, onda moze i bez prskanja... Pokusacu da nadjem sliku jabuka koje prethodne godine nisu uopste bile prskane sticajem okolnosti, cale ih obrao cisto da nesto da kao industrijsku jabuku, bilo mu zao da propadnu skroz....To ne lici ni na sta, ja licno ne bi takvu jabuku u ruku uzeo, a kamoli jeo, al jbg, zdravija je od prskane definitivno, dal znacajno ili beznacajno, to je vec pitanje bez jasnog odgovora...Ako nadjem sliku gajbe, stavicu ovde da vidite...
- - - - - - - - - -
Evo i slike koju sma obecao kao dokaz gornje price, jabuka neprskana, cini mi se Redcheef, ali mozda ima jos nekih....Zdrava, bez trunke pesticida...Inace, prosla godina je bila ekstremno susna, mada je prolece bilo vlazno pa je i zbog toga ovolika zaraza cadjavom krastavoscu...
https://drive.google.com/open?id=0B5kmy6yoHHQiS2kyWlY5aGkzQzg