Izdavanje državne zemlje u zakup

Meni je stiglo obaveštenje danas. Koliko sam video, do 4 uzorka po gazdinstvu je gratis analiza u PSS Novi Sad.
U razgovoru sa prijateljem koji radi u PSS , a bio je na savetovanju ili nekom skupu PSS-i,od nekog iz ministarstva bili su obavesteni da od 2026 planira se da uslov za podsticaje po hektaru ,bude analiza zemljista bar jedne parcele u poslednje cetri godine.Ako sam ja dobio pogresnu informaciju, izvinjavam se unapred, ako delim dezinformacije.

Sve parcele u gazdinstvu za koje neko bude hteo subvencije će biti obavezne za analizu... Samo je pitanje dana kada će to početi zvanično da se primenjuje.

Ja sam analizirao i drzavnu i privatnu.. gde da im posaljem nalaze zemlje na dijeti… sa ovim skokovima cena djubriva stavili su nam zemlju na autofagiju…

A kako ste dobili obavestenje? Meni je prosle god dolazila republicka inspekcija i trazili na uvid knjigu polja i analize. Ako neko nema daju rok da to ispravis. Ja sam vec radio analize, ali knjiga polja nije bila overena pa sam samo to morao da odradim u roku od 90 dana. Kao slucajno izvukli moje gazdinstvo za proveru...

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

A na osnovu čega su ti tražili,da li si bio na nekom konkursu pa zbog toga su dolazili Il...?
Sad sam bio u Agrozavod u VŠ koliko su oni razumeli svaki K .broj mora imati analizu,znači parcela od 10 kat.brojeva mora 10 uzoraka

Objasnjenje inspektora je da su dobili nalog iz BG. Nisu tad bili konkursi, to je jos u maju bilo. Ali verujem da je po necijoj prijavi... Ja sam vec imao analize iz 2023 god i vodim knjigu polja. Jedino sto nisam znao da mora da bude overena od opstinske komisije za izdavanje drzavnog zemljista. Dobio resenje gde se nalaze overa u roku od 90 dana, ja to uradio i pre resenja i poslao overene knjige polja inspektoru.

U razgovoru sa prijateljem koji radi u PSS , a bio je na savetovanju ili nekom skupu PSS-i,od nekog iz ministarstva bili su obavesteni da od 2026 planira se da uslov za podsticaje po hektaru ,bude analiza zemljista bar jedne parcele u poslednje cetri godine.Ako sam ja dobio pogresnu informaciju, izvinjavam se unapred, ako delim dezinformacije.
ovde je to obvezno mislim vec 10g za svu zemlju.i kad su uveli odmah cene analize zemljista skocile duplo i vise.bili u sredu na nekom predavanju i od2027 planira se da bude obvezno svake godine.a drugi predlog da osnovna analiza bude svake druge trece a za prihranu obvezna svake godine.kako smo krenuli davat cemo samo tonu psenice za analize a de su ostali troskovi

A na osnovu čega su ti tražili,da li si bio na nekom konkursu pa zbog toga su dolazili Il...?
Sad sam bio u Agrozavod u VŠ koliko su oni razumeli svaki K .broj mora imati analizu,znači parcela od 10 kat.brojeva mora 10 uzoraka
Svaki katastarski broj ili po jedinici javnog nadmetanja. Ja imam jednu parcelu koja ima jedan katastarski broj, ali je bila podeljena u 10 jedinica javnog nadmetanja, e sad koliko treba uzoraka 1 ili 10

A kako ste dobili obavestenje? Meni je prosle god dolazila republicka inspekcija i trazili na uvid knjigu polja i analize. Ako neko nema daju rok da to ispravis. Ja sam vec radio analize, ali knjiga polja nije bila overena pa sam samo to morao da odradim u roku od 90 dana. Kao slucajno izvukli moje gazdinstvo za proveru...

Da li ste u pdv?

Da, ali ga to nije zanimalo, za to je dolazio finansijski inspektor. :) Samo knjiga polja, da li se parcele stvarno rade i da li radim analizu zemljista.

Svaki katastarski broj ili po jedinici javnog nadmetanja. Ja imam jednu parcelu koja ima jedan katastarski broj, ali je bila podeljena u 10 jedinica javnog nadmetanja, e sad koliko treba uzoraka 1 ili 10
Baš je rekla svaki katastarski broj,spomenula je da zna problem da se na jedinici javnog nadmetanja nalazi po više parcela i da će morati svaki kat.broj.
Ti si onda super prošao ako tumače tako verovatno samo jedan uzorak ćeš raditi.
Najgora stvar što su i oni malo u konfuziji ne treba se zaletati kao su krenuli za sertifikate za pesticida.

Dobro ce biti ako je tako. Samo sto imam i parcelu na kom katastarskom broju postoji jos jedan zakupac, pa mi logicnije bilo da cu morati da radim po jedinici javnog nadmetanja. Videcemo jos...

Тако су и мени рекли у ПСС да ће узорковање бити обавеза.

Nazad
Vrh