Izdavanje državne zemlje u zakup

Izuzetno je pametno da se državna zemlja izdaje na godinu dana a još pametnije u ovo doba godine. Stalno se palamudi kako se mi sa svojom zemljom ne odnosimo domaćinski te kako nam opada humus. Retko ko više zaorava đubrivo na državnim parcelama gde je izdato na godinu samo se baci u proleće azot.

Kolege, komšije, braćo... pa nije to do države pobogu ljudi. Dokle više ponavljati...

Licitacije sprovode lokalne samouprave ! Čak im država preti uskraćivanjem sredstava iz budžeta ukoliko na vreme ne donesu planove upravljanja zemljištem.

Opštinare za vratove !

To su lokalne mutljavine i petljavine.
Nisi u pravu. Lokalna samouprava samo zakazuje i vodi licitaciju. Pripremu papirologije parcela koje idu na licitaciju radi neko iz ministarstvarstva .

- - - - - - - - - -

Kolege, komšije, braćo... pa nije to do države pobogu ljudi. Dokle više ponavljati...

Licitacije sprovode lokalne samouprave ! Čak im država preti uskraćivanjem sredstava iz budžeta ukoliko na vreme ne donesu planove upravljanja zemljištem.

Opštinare za vratove !

To su lokalne mutljavine i petljavine.
Nisi u pravu. Lokalna samouprava samo zakazuje i vodi licitaciju. Pripremu papirologije parcela koje idu na licitaciju radi neko iz ministarstvarstva .

Nisi ti u pravu !

Da se ne nadmudrujemo dalje, nemam volje da ti dokazujem citatima zakonskih textova.

A na očigledno pogrešnu tvrdnju odgovaram samo jer si ozbiljan član ovog društva ovde.

Opštine opštine.
Samo što je njima najlakše reći ministarstvo je krivo za sve.
Naravno da postoji saradnja između lokalne samouprave i ministarstva, ali zastoje prouzrokuju u opštini.
Kako inače tumačiš to da je B. Topola davni dana podelila zemlju stoćarima, a Odžaci mislim, (možda do sada već jesu), da nisu još dobili rešenja za prethodnu licitaciju.

Svakako da su i opstine krive ali ako one nerade dobro a ministarstvo ne reaguje da to ispravi ono je jos krivlje.Ostavke na sunce kad nisu kadri ,nisam clan ni jedne partije ali ih treba menjati ko carape pa ce se truditi da rade svoj posao kako treba i tako sacuvaju svoje pozicije:ppozdrav:

Cekaj , pa kad kazemo drzava sta se pod time podrazumeva ,zar je drzava samo onih nekoliko ministarcica i glavonja u vrhu?
Drzavni aparat je sve od saveta mesne zajednice pa do predsednika.....

Pa i mi smo valda deo te drzave to jest svi zajedno,ne bi ja da pametujem ja sam samo komentarisao bradonjin post a radi se o tome da su opstine samovoljne pa rade sta hoce bar sam ga ja tako razumeo ,ja samo kazem da oni rade kako im se kaze, tacka.

Cekaj , pa kad kazemo drzava sta se pod time podrazumeva

Država je organizacija koja raspolaže monopolom fizičke prinude.

Monopolom fizičke prinude u Republici Srbiji raspolaže isključivo Narodna Skupština Republike Srbije kao najviši zakonodavni organ.

Državnu zemlju koja se nalazi na teritoriji neke lokalne samouprave Skupština je poverila na upravljanje toj lokalnoj samoupravi i propisala način upravljanja.

Vi sad možete tražiti izgovore i opravdanja, a možete tražiti i načine, to je vaša građanska volja, za sprovođenje ili nesprovođenje odluka Narodne Skupštine.

Ispravan i zakonit (legitiman i legalan), jedini moguć uostalom, put za otklanjanje nedostataka u upravljanju (gazdovanju) državnom zemljom je uticanje na rad lokalnih samouprava !!!

Što bi reko Karađorđije, svaki svoga subašu.

Aj uzdravlju, građani

Nazad
Vrh