Izdavanje državne zemlje u zakup

Bilo bi lepo kad bi u medijima napisali ko su ti uzurpatori, takve stvari treba da se znaju... Ima jedan primer, pričao mi brat kad je bio u vojsci, u njihovoj sobi jednom liku nestao mp3 plejer. Pretresanjem kompletne prostorije i stvari nađu kod nekog lika plejer i on prizna komandiru da je ukrao. Sutra dan ujutru na postrojavanju cele kasarne komandir izvede tog lika što je ukrao plejer pred sve njih i gromoglasnim glasom počeo da govori: "Ovo je LOPOV, svi vi vodite računa na svoje stvari kad je on u blizini..." Reći tako nešto pred tolikom masom mislim da je jako dobra lekcija i tako nešto bi trebalo uraditi i u ovom slučaju...

Znamo i mi dobro ko je i kada i ko još uzurpira državnu zemlju i nećemo ga ili njih prijaviti i to svako u svom selu ili opštini,zato što smo kukavice i dvolični , licemerni i više volimo da neko od nas propadne ,a dotični postaju uspešni i cenjeni , čak nam daju i moralne lekcije, a mi postajemo kukavice i nesložni smo i ne možemo ništa jer je takav sistem, ko se pobuni pojede ga, upropasti ili ga razboli,......a uzurpatori se u medjuvremenu opoštene i kraj ...........ili možda i nije, možda je samo početak kraja..............!?

Znamo i mi dobro ko je i kada i ko još uzurpira državnu zemlju i nećemo ga ili njih prijaviti i to svako u svom selu ili opštini,zato što smo kukavice i dvolični , licemerni i više volimo da neko od nas propadne ,a dotični postaju uspešni i cenjeni , čak nam daju i moralne lekcije, a mi postajemo kukavice i nesložni smo i ne možemo ništa jer je takav sistem, ko se pobuni pojede ga, upropasti ili ga razboli,......a uzurpatori se u medjuvremenu opoštene i kraj ...........ili možda i nije, možda je samo početak kraja..............!?
Znamo i ko za koga licitira i nismo kukavice nego je inspekcija obican zenski polni organ a murija i sama radi krivicno delo jer kad je dosao mocnik direk u policiji se raspitivao ko moze za njega da licitira.
Nece nikada reda tu da bude neka je svima jasno.

[FONT=&quot][h=2]ДЕСТРУКЦИЈА УПЕРЕНА ПРОТИВ ГРАЂАНА: Узурпатори уништавају усеве на државном земљишту (ФОТО)[/h][/FONT]
[FONT=&quot]

09/20/2016 16:42 Србија Хроника

[/FONT]

[FONT=&quot]Узурпатори државне земље у Јужном Банату, немоћни да наставе да варају државу и зарађују на штету грађана, кренули су у опасну деструктивну акцију. Наиме, узурпатори су почели да уништавају усеве на државној земљи како ни грађани не би имали корист од њих.
[/FONT]

[FONT=&quot]

ДЕСТРУКЦИЈА УПЕРЕНА ПРОТИВ ГРАЂАНА: Узурпатори уништавају усеве на државном земљишту (ФОТО)Први такав случај десио се у Мраморуку, општина Ковин, где су узирпатори уништили кукуруз на државој парцели. Они су напад извршили по јакој киши када су се чувари склонили у заклон. Наиме, општина је организовала чуварску службу која треба да спречи скидање усева, што је немогуће урадити по киши, али нико није очекивао овакав деструктиван потез.

[/FONT]

[FONT=&quot]
csm_kukuruz_92bebfb1bb.jpg

– Реч је о пола хектара под кукурузом који је потпуно уништен тако што су поломљени сви клипови са стабљика. Реч је о сорти која касније сазрева тако да је влажност кукуруза била преко 30 посто. Они су све то поломили како држава не би имала користи од њега – каже за портал „Јужни Банат“ члан Општинског већа у Ковину Драган Шљивовачки.

csm_Kukuruz5_25f982bb05.jpg

Узурпатори су се одлучили на овај корак јер, због чувара, нису могли да оберу кукуруз механизацијом. Узурпатори земљишта имају могућност да признају да је засад њихов али у том случају плаћају троструку цену закупа што им се не исплати. Усеви на узурпираном земљишту за које нико не преузме одговорност припадају држави и она има право да их скине, што је био случај и са парцелом у Мраморку.

– Њихов циљ је био да нанесу штету држави кад већ они нису могли да имају корст. Појачаћемо обезбеђење узурпираних поља да би смо спречили даље овакве активности и штету – каже Шљивовачки.

csm_Dragan-Sljivovacki-Kovin_jutjub_f74476f651.jpg

Он је прокоментарисао информације да тајкуни, узурпатори потплаћују људе лоше материјалне ситуације да уместо њих признају кривицу, како би скинули усеве док држава на суду не би могла да се наплати јер би окривљени био сиромашан.

– Тако нешто би био пропуст локалне самоуправе јер у Ковину ми не дозвиљавамо да се усеви скидају док онај који је признао узурпацију не уплати новац који следју држави. Пре скидања усева новац мора да буде уплаћен од стране узурпатора – каже Шљивовачки.

Извор: Juznibanat.rs

http://www.pravda.rs/2016/09/20/des...-unistavaju-useve-na-drzavnom-zemljistu-foto/

Ahahahahahaa hahahahaha ahahaaa...

Večeram i počeh da čitam ovo i od smeha okupah monitor jogurtom.

ahahaha...

[/FONT]

Ali nigde jos da procitamo kako su konfiskovali usev sa nekih vecih povrsina tipa 100,200,300,500,1000,..hektara nego POLA JEB...NIH hektara jbt pa to su i rucno mogli obrati i u dzakovima odneti.Sve mi se cini da dok su oni cuvali tih 0,5 HA negde drugo u ataru su kombajni skidali te vece povrsine.

Srem
Berba uz asistenciju policije

Datum: 28.09.2016. 11:00

Skidanje useva sa uzurpiranih površina u Sremu se nastavlja. U opštini Inđija, u katastarskoj opštiniMaradik ovih dana skinut je rod kukuruza sa 89 hektara nelegalno zasejanih površina.U prisustvupolicije i predstavnika lokalne samouprave rod žutog zrna je skinut bez većih problema, a predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je izjavio da će borba protiv korupcije, što nezakonito korišćenje zemljišta svakako jeste, biti nastavljena.

"
Danas dokazujemo da je Opština Inđija istrajna u borbi protiv korupcije. Niko nema pravo da na brutalan način šteti budžetu Republike Srbije i Opštine Inđija. Mi ćemo nastaviti da se bespoštedno borimo protiv korupcije dokle god smo na odgovornim pozicijama u opštini. Nadam se da ćemo ovom akcijom iodlučnošću poslužiti kao pozitivan primer drugim opštinama i gradovima da se odvaže i da krenu agresivnije u borbi protiv korupcije", rekao je Gak.

Samo u opštini Inđija budžet Srbije je oštećen za blizu
57.000 evra. Inače u toj opštini je u prethodnom periodu već skinuta pšenica sa oko 100 ha uzurpiranih površina, a suncokret sa 10 ha.

I Gradska uprava za poljoprivredu u Sremskoj Mitrovici se priprema za skidanje useva sa uzurpiranih površina. Prema podacima kojima ta uprava raspolaže ovih dana treba da počne
berba kukuruza na skoro 22 hektara uzurpiranih površina u katastarskoj opštini Divoš i na blizu 9 ha u katastarskoj opštini Šašinci.Inače Gradska uprava za poljoprivredu je raspisala i oglas za prodaju merkantilnog kukuruza, roda 2016, putem prikupljanja ponuda, sa parcele poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Srbije koja se koristi bez pravnog osnova. U toj upravi očekuju da ukoliko vremenske prilike dozvole, berba kukuruza bude završena do kraja septembra.

U opštini Ruma poljoprivrednici su bili odgovorni, tako da registrovanih parcela na kojima su usevi nelegalno zasejani nema. Poljoprivrednici koji nisu izlicitirali zemljište za ovu godinu, pošto javnog nadmetanja nije bilo, sami su se prijavili i platili prosečnu cenu zakupa koja je propisana za celu Vojvodinu, potvrdila je Tanja Drobac, zamenica predsednika komisije za davanje u zakup zemljišta u državnoj svojini u toj sremskoj opštini.Inače postupak licitacije davanja u zakup zemljišta za sledeću godinu je sproveden, a završen je prvi krug u kome je, zbog visoke cene zakupa bilo veoma loše interesovanje poljoprivrednika. Očekuje se uskoro i raspisivanje drugog kruga.

Lokalna samouprava uIrigu prva je počela obračun sa uzurpatorima državnog zemljišta. Podsetimo, žetva pšenice je obavljena na blizu 200 ha obradivih površina, a kako kažu u lokalnoj samoupravi obavljena je i žetva suncokreta sa 25 ha uzurpiranih površina. Poštujući sve zakonske procedure ta opština je skinuti rodveć prodala, tako da je kompletan postupak završen.

http://www.agroklub.rs/ratarstvo/berba-uz-asistenciju-policije/27816/

Tekst je jadan kao i ovaj na slici sto je to izgovorio. Neko ce rucno pokidati klipove sa pola ha, da napakosti drzavi. Tekst kao da je srocio av licno.

Oni sto bejahu uhapseni pre par meseci kad su uzurpirali posede, sad na sav glas hvale premijera i novog ministra poljoprivrede sto im je sad dao da uzmu te posede.

Sto ste vickasti nego jel to onaj dragan koji ima ursusa120 konja,isti onaj koji je grcevito branio zakon o polj. zemljistu u drz. svojini?
Upljuvo se siroma da objasni kako je zakon dobar i sad oma na funkcijusto sve objasnjava. Ne znam da li je jos na forumu jer su kod mene njegovi postovi ne dostupni. Verovatno sam ignorisan.

Možda su jazavci okidali klipove pa se uplašili i sakrili kada je naišla patrola da im ne napišu prekršajnu prijavu. :haha: Jazavac pred sudom. :haha:

Upljuvo se siroma da objasni kako je zakon dobar i sad oma na funkcijusto sve objasnjava. Ne znam da li je jos na forumu jer su kod mene njegovi postovi ne dostupni. Verovatno sam ignorisan.
Zalosno je to sve,a naj gore je to sto ministarka ,ne znam joj ime samo znam da pojma nema sa matematikom ili je mogla da kupuje evre za te pare,kaze kako su oni radili zakon sa seljackim udruzenjima i seljacima,eto taki seljaci su bili uzeli neke funkcije u opstini ne rade nista ,moraju ici na neka slavlja ,pocetak skol. god. kod djaka prvaka i8 slicne manifestacije tamo zderu, piju platica 50000 da,da 50 hilj.3 % ide stranci pa cela vojvodina ,recimo sa ali i cela srbija,po desetak takih u opstini putakoliko opstina ,i onda pitamo di su nase pare,uzela stranka,jer su to plate od nasih poreza,a ja se mogu samo misliti koliko sati trebam djubar bacati za 50 hilj. i da se vratim na temu vec uveliko se traze ko ce licitirati zemlju za njih,a posto su sns sa sa madjarskim u koaliciji vec iz temerina dolaze u b.t. u potrazi za zemljom sa sve pomoci od ovih sto primaju platu u opstini,i sad se zapitajmo ko je predlozio da dr. zemlju moze uzimati ko oce i to koliko oce.

To je najbolje kad dodju ti sa strane fino poseju odneguju,a vi pokosite!Pa da vide kome ce pre dosaditi,a na kraju krajeva sibica je majka svih razmirica!

Jedno pitanje za upucene,sta se desava ako sam uzeo dr.zemlju u arendu i onda dve god. sam radio kao seljak a trece god. tamo negde maj -jun mesec sam se recimo zaposlio ,tj. primam platu i prijavljen sam i penziono i zdrastveno ,kako se na to gleda? I da, drzava me placa.

Nazad
Vrh