Isplativost organske proizvodnje?

Markodanube, može neki info gde kupuješ i imaju li ti proizvodi vidno obeležje da su sertifikovani i sl.?
[/quote]

Zivim u Berlinu i tu i kupujem u radnji koja je u mojoj ulici Bio Company. Vecina njih se zovu Bioladen ili imaju Bio u nazivu.
Sto tice sertifikata sva zapakovana roba ima sertifikat sa brojm izdavaca i nazivom i sa punom adresom od proizvodjaca a na bar codovima se moze i ustanoviti koja je njiva u pitanju , svapska pedantnost do kraja.
 
Pozivam na skupstinu. Ja sam totalno ozbiljna u vezi svega ovog. Ko samo palamudi i kuka, nece biti u onih 98. Al za svakog ko hoce da ucestvuje moze da se nadje mesto prema sposobnostima i mogucnostima.
 
Da ide po tezini ali kad dodje kurir na lice mesta ne nosi kantar sa sobom .Inace radio sam sa sva tri veca raznosaca paketa .

Ivance predlozi ...
 
Pa tako se to radi, što bar malo ne naučimo od nemaca, gde bi nam kraj bio, jeste da su im političari zlikovci prema nama ali sve ostalo je više nego vredno poštovanja.

Za transport samo prosta matematika 1+1=2, i vidiš šta ti se više isplati, da li njima da plaćaš ili sam da uzmeš nekog transportera na gas i uz povraćaj PDV-a.
 
Pitaj po drugim temama. Mozda ce neko da dodje, makar samo da vidi nas budale :haha: :haha: :haha: ...pardon, ENTUZIJASTE !
 
Lavina sigurno krece od grudvice, samo da ne udari jako sunce, pa nam i tu grudvicu istopi. ::namigivanje::

Mozda dodje i @futurefarming, mada mi je nesto nestabilan, ima ga na sve strane, pa se bojim da se ne "rasprsi" pre nego sto se "zasnuje" u necem isplativom. :haha:
 
Hajte molim 'vako ako vam odgovaram, niste vi krivi sto sam ja na krajnjem severu . Posto vidim da je nekima problem doci i do fruske gore ( druga tema ) ja cu ici na dane leske u Dec ( Bg ) a vecina je iz toga dela pa mozemo onda nesto da poradimo po tome, ako je moja niskost ( citat "da vasa gadosti" crtani ) bitna za organizovanje samita aternativaca ( xxx ) . Tacan datum ne znam tacno ali oko kraja sept . Onako ne mora biti samit na "nivou" dovoljno je druzenje delimicnih istomisljenika . Ne moramo odma u Mazestik dovoljna je i lokalna kafana .
 
Javio se i @rebeljac, meni na pp, sve nas je vise, hehe. Posto je moja ideja, predlazem da svi dodju u Vranic. Ima i 6 kafana u uzoj i siroj okolini, pa birajte. :ppozdrav:

A mozemo da obrnemo i prasence i popijemo bure piva :D kod mene u basti. Ja cu repic, vama prepustam pivo. :haha:
 
chickenlover je napisao(la):
Lavina sigurno krece od grudvice, samo da ne udari jako sunce, pa nam i tu grudvicu istopi. ::namigivanje::

Mozda dodje i @futurefarming, mada mi je nesto nestabilan, ima ga na sve strane, pa se bojim da se ne "rasprsi" pre nego sto se "zasnuje" u necem isplativom. :haha:

Eto nagrdi me žena, a ja se prvi javio! Chickenlover, to što zujim svuda je zato što me mnogo toga interesuje a i znanja nemam dovoljno. Biznis plan dobijaš kad sazoveš zbor pa ti prelistaj tih stotinak strana, nema tu mnogo, par hiljada pojmova i zaje..ancija, moze se za jedno prepodne.
Post je spojen: [time]1283371263[/time]
_________________________________________________
A pošto slika govori 1000 reči evo dva "organska" linka ali sa neorganskom cenom pa ti razmisli koleginice draga (iz budućeg udruženja) koliko cimanja za ovako nešto treba.

http://www.youtube.com/watch?v=xZj6llLsQyE&p=4661214044D48815&playnext=1&index=50

http://www.youtube.com/watch?v=ot9IVh5ysK0
 
@future, samo ti zuji. Al stvar je krenula. Okupicemo se, mislim, kako tako. Think about that. U svakom slucaju si pozvan, a kao sto kaze tellnet, za pocetak sve neobavezno, druzenje, prica, pa mozda na kraju nesto i bude od svih nas. :ppozdrav:
 
@future, ok, raste im salata po zidovima, divno. Jel treba nesto da zakljucimo?

@markodanube, hvala, clanak je na mestu, dobra informacija. Tako i treba - da niko ne pomisli da smo jedini, nego da se zna da to i drugi vec uveliko rade i da im se ISPLATI.
 
Branko, hvala. Clanak je primeren opstoj temi i svako bi trebalo toga da bude svestan. Organska proizvodnja nije samo hobi i modernisticki hir, vec zapravo jedina buducnost za nasu decu i zivot planete. A ako s tim mozemo i pare da zaradimo - sta ces bolje.

P.S. Otvaram novu temu. Svi hitno da pogledate. ::namigivanje::
 
E ovaj forum u Selenči, to je to, bilo bi dobro da se takve stvari organizuju u što više mesta, jeste da mi nije baš prekoputa ulice ali kanim da odem.
 
Nazad
Vrh