Isplativost kupovine gotovog koncentrata-cene u vasem kraju

igordulic

Član
Učlanjen(a)
4 Mar 2010
Poruka
2.558
Lokacija
Stari Zednik
Interesuje me kakva su vasa misljenja o odnosima cena gotovog koncentrata ili da se sam pravi,ako izuzmemo lazi i prevare.


kod nas gotov koncentrat kosta 22.8din po kilogramu sa 18% proteina.
 
по мени је боље да се сам прави, ал ако имаш компоненте, јер их ти ставиш у одговарајућем односу и добијеш оно што јесте, ал ако нема компоненти онда куповина најјачег и мало разблаживања са оним што имаш да ухватиш и количине малко
не написа који је произвођач и услове плаћања
 
farm komerc cantavir pa ja placam 15 dana posle uzimanja robe,a sto se komponenti tice imam kukuruz i stocno brasno,svakako moram da kupujem sacmu i jednu i drugu premix itd..ja trenutno razblazujem ovaj dodajem u nejga kukuruz i stocno brasno i sojin griz ali svega dobijam 12% proteina sto je malo za krave pa sam mislio da se prebacim an kupovinu i da uzmem da dajem cist kupovni.
 
Meni su juce nudili iz Veterinarskog zavoda Zemun po 28 dinara,al se placa odma.Ja placam po 30 dinara od ture do ture,radi mi Panagra iz Kulpina i mogu vam reci da sam zadovoljan sa njima.Neznam kako se ovima isplati da ga prave za 22.8 dinara kad je kukuruz danas kod nas 18 din......
 
oni kukuruz placaje 14 din cini mi se za jus...uvek imaje najnizu cenu ali valjda odma placaje pa kome trebaje odma pare daj sta das ali ako je 18-19 vlaga to je 8-9 din....
kolko proteina?
 
super za krave 34% belje najbolji od svih koje sam koristio uvjek istog sastava na moju radost danas isporučen sa 15% nižom cijenom
 
Pozdrav svima. Interesuje me koje koncetrate koristite u tovu junadi? Da li pravite svoje smese i koje su sve komponente zastupljene u kom procentu? Unapred hvala.
 
Pankin koliko kosta gotov koncentrat za krave 20 posto proteina , sto se tice belja to je bio veoma jak poljoprivredni kombinat jos dok smo bili skupa.
 
e prijatelju belje je bilo jak kombinat a sad je najjači u ovom dijelu zemlje možda i regije jel je vlasni tog najveći tajkun u hrvatskoj (to je onaj što je vlasnik ideje trgovačkog lanca)i konkurencije radi idu ispod svake cijene a kvalitetom su ravni najboljim zapadnim proizvođačima koncentrata i smjesa.nemam sad novi cjenik ali 34%je 0,37 euro centi kg i ubija koliko je jak .oni preporučuju 20-25 %na 100kg gotove smjese i s tom recepturom se masnoća kod krava podigla od 4,2 najmanja pa do 6 %pa sam morao da smanjim super na 15% i sad imaju od 3,9 -5,0 masnoću a to je meni inače bio najveći problem naterati kravu 45-50 l mlijeka daima masnoću preko3,5.
 
Kako se krecu cene koncentrata u vasim krajevima? kolko vas izlazi ako sami pravite?
Mi smo presli na cist koncentrat trenutno 31 din/kg u tendenciji rasta naravno.
 
Poslednja izmena:
Kod nas jedan veliki farmer menja kukuruz za koncetrat agroprodukt (bumbarevo brdo) mislim da se tako zove firma u paritetu 1,4 kuku: 1 kg koncetrata za muzna grla.
 
Ja sam do koristim farm-komerc koncentrat 18% proteina,i prosli mesec citam na kalendaru premium 20% proteina i ajde kao da uzmemo za probu doduse 4-5din je skuplji ali vredi,osetilo se odma na mlecnosti,pa smo odlucili onda da donosimo u buduce taj.
 
Nazad
Vrh