Posto je ovo najcitanija tema, stavio sam i ovde pitanjca, nadam se da se niko nece ljutiti....Pozdrav svima, zelim sam da sejem paradajz, od nicanja do stavljanja u plastenik,imam nekoliko totalno pocetnickih pitanja
1.da li postoji mogucnost da se kontejneri sa zasejanim semenom (4000 sadnica)drze u stanu?
2.da li postoji mogucnost da napravim vertiklano police sa metar razmaka izmedju njih, da bi ustedeo na prostoru?
3. da li se koristi neki alat prilikom sadnje semena u kontejnere ili se bukvalno rucno sadi seme?
Ako mozete da mi preporucite neku litearuturu ili clanak o postupku sadnje semena i periodu do sadnje u samom plasteniku...hvala unapred i izvinite ako su pitanja banalna......
1.da li postoji mogucnost da se kontejneri sa zasejanim semenom (4000 sadnica)drze u stanu?
2.da li postoji mogucnost da napravim vertiklano police sa metar razmaka izmedju njih, da bi ustedeo na prostoru?
3. da li se koristi neki alat prilikom sadnje semena u kontejnere ili se bukvalno rucno sadi seme?
Ako mozete da mi preporucite neku litearuturu ili clanak o postupku sadnje semena i periodu do sadnje u samom plasteniku...hvala unapred i izvinite ako su pitanja banalna......

.Pa pogledaj malo postove jesenas o karfiolu,ko je ga prodao do 10 oktobra upecao je dobru cenu a kod koga je stigao posle 15 oktobra mogao je samo da ga baci i ako godina nije bila naklonjena njemu(po logici trebo je da bude skup).Ja kazem i stojim iza toga da karfiol pocinje cena da mu raste od 15 septembra do 10-15 oktobra i onda pada to se ponavlja svake godine.Sto se tice paradajiza cena mu je dobra u maju,junu i mozes ga prodati do PETROVDANA(12 jul) posle toga mozes samo da ga ostavis na pijaci i da se vratis kuci ma kakav kvalitet imao.Ko prodaje na kvantasu i zelenim pijaca zna o cemu pricam a tako je sa svakom robom svaka ima period kad ide a kad ne.
sledece godine svima nama i dobra prodaja pa cemo da rintamo jer ako nista drugo bar je uvece pivo lepse