MONTOYA
Član
Koje vrednosti je ugovor,po tome se određuje naknada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sve je ovako kako je kolega vuxsd napisao. Cini mi se jedina razlika je u nagradi notara koju sam platio 11200 din sa PDV, s obzirom da je rec o vecoj parceli. Sta reći o ovom haraču za upis u katastar nepokretnosti....isti iznos za 2 i za 102 ara...
Можеш на нету да ископаш јавнобележничку тарифу, тамо можеш тачно да видиш колико ћеш да платиш нотару за писање, или пак само солемнизацију уговора који си сам направио, или ти је адвокат направио.
Ако нотар само солемнизује готов уговор, плаћаш 60% износа јавнобележничке тарифе (+20% ПДВ, који плаћаш свакако).
Из мог искуства, најбоље је да сам саставиш уговор према модлицама са нета, ако некоме треба, могу му послати.
Tako sam i uradio... pogledaj par postova iznad... Nego ova taksa za upis u listu nepokretnosti 8600 + 300 dinara - preterano - ne vidim da je to veliki posao upisati par reci u vec gotov software..
Notar je vec imao vise posla - oko pola sata sve ukupno....
Fotokopije dokumenata, priznanica i sl. napravi duplo nego što misliš da ti treba! To nije skupo.
Зависи од организационе јединице за дату општину. У Бгд. би требало да буде за 30 дана (хитна укњижба подразумева дупле таксе) ал' обично потраје 3 месеца (а код неких и дуже).Зна ли неко колико се чека на упис новог власника у катастар?
А чему служе камере на мобилним? Усликам све папире а кад дођем на шалтер укључим видео запис. За тајне снимке користиш диктафон на фону (ако добро снима амбијентални тон). Све телефонске разговоре са фиксног, са разним службеницима, снимам на рачунар.Fotokopije dokumenata, priznanica i sl. napravi duplo nego što misliš da ti treba! To nije skupo.
dodali su pdvDa napisem i ja svoje iskustvo sa notarima upravo danas.
Kupio sam parcelu od 65a 75m2,inace parcela je 2 i 4 klase coveku na ruke dao 6500 eura ali procenjena trzisna vrednost kod notara je bila 900 i nesto hiljada dinara i na kontu toga morao sam da platim 18720 dinara.
Ljudi ja sam se frapirao odakle oni izvukose 900 i nesto hiljada **greška li ga jeste da je blizu sela i 200 metara nema od asfalta al sto je puno puno je.Dali tu ima pouka o pravnom leku.