Prijatelj ako ubacuje te pilece iznutrice, slobodno moze da izbaci koncentrat i da ih mesa samo sa kukuruzom ili jecmom, ali obavezno nesto protiv kanibalizma da ubaci, da se ne bi desilo da pocnu da jedu jedni druge. Kod mene u kraju je u zadnjih par godina taj nacin ishrane jako popularan. Ima svega nas par entuzijasta koji to jos ne rade. Cak sta vise, pre neki dan sam cuo za jednu jako poznatu firmu koja se bavi proizvodnjom veterinarskog materijala, da radi isto to ali ne obradjuju iznutrice termicki. Ujutru daju cistu prekrupu, a uvece samo iznutrice.Ljudima iz mog kraja koji to rade tovljenici stizu za isto vreme kao i meni koji hranim po tablicama, a iznutrice placaju 6 dinara kilogram, a mene koncentrat kosta 15-ak puta vise.
Druže u tvom komšiluku tačnije u Boljevcima znaš i sam da ima 2 velike klanice pilića i da ljudi sa klaničnim otpadom hrane svinje.Ali ja ne verujem da oni kolju te svinje za svoju kuću nego dođu kod tebe i kupe tovljenika za sebe a svoje prodaju.Daleko im lepa kuća i njima i velikim klanicama koje svesno takve svinje kupuju i pretvaraju u prerađevine.Niti ću kupiti takve prerađevine niti takve svinje,bar toliko mogu da za sebe i svoju porodicu othranim kako valja i kako to narod radi.