Ishrana ovaca - praktična iskustva + Upitnik !!!

CIME HRANITE VASE STADO U ZIMSKOM PERIODU KAD NEMA PASE

• Ukupno glasača
    136
Normalno da jedu staru lucerku, samo kada ima i normalno da je dobrog kvaliteta.
A imam problem sa senom. Do neki dan su jele, sve puca. Valjda je malo pokislo, ne znam, necu vise da taknu. Ne znam sta da radkm, drugo nemam

Pa pustiš ih da malo gladuju, kad ogladne poješće. 2 mogućnosti imaju, da jedu ili da crknu od gladi, treće nema.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Moje su navikle da jedu lucerku, pa kad im bacim sena malo za promenu one protestuju, neće da jedu. Jedan dan je tako, i kad ne dobiju ništa drugo, sutradan već krenu da jedu i seno. Glad je čudo.

Šta da vam kažem. Moje tamane lucerku. U trećem košenju bilo 20 bala neke korovine, ajd da sklonim tudja njiva da ne pravim štetu da stoje, pojele u slast. Neke ledinske bale, očas poslq pojele. Sad jedu čistu lucerku isto jedu očas posla pojedu. Slamu takodje svaki dan bacim pod njih, pojedu bar pola.

Moje su navikle da jedu lucerku, pa kad im bacim sena malo za promenu one protestuju, neće da jedu. Jedan dan je tako, i kad ne dobiju ništa drugo, sutradan već krenu da jedu i seno. Glad je čudo.

Aaa pa moracu onda tako 😀

Moje ovce ujutru dobiu pune jasle sojine slame, uvece sena ili deteline. 300g zrna dnevno po grlu (kukuruz, jecam, tritikal, psenica, kostovit i soli) pojacam na 600g zrna, ali minse cinilo lrevise. Uglavnom sa ovakvom ishranim ovan mi se za 5 meseci ugoji 5 kg. Kada smo ga zaklali, imao je jedno plucno krilo, budag kao cigla tvrd, dzigerice skoro da nema. Žuc mala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh