nesa1
Član
Dobro je kad oce da jedu slamu,moje nema sanse,probao sam koliko stavim u jasle toliko stoji kad dodjem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slikacu ti posle da vidis sta sve moje krave ostave u jasla a jedu slamu................Ma koju slamu komso,ja svaki dan izbacim zavidnu kolicinu sto deteline sto drugih kabastih hraniva.Nakvase vodom iz pojilica seno i posle nece da pipnu.A imam slucaj u selu,gde je krava pala posle teljenja i jedva su je stavili na noge silnim veterinarskim intervencijama.Kaze mi veterinar da je reko tom gazdi da stavlja malo vise slame pod kravu,jer jos teze ustaje,pa da se ne bi klizala po betonu.Ama,kaze,stavljam,nego sve pojede.Muka je natera da olize beton,a ja popizdim kada vidim sta moje guraju po jaslama levo-desno.
Ma to sam naveo kao ekstremni primer cuvanja stoke.Covek je bezmalo ziva beda,mozes misliti kakva mu je stoka.Sta ces,zao mi i njega i stoke.To je gazda krov zato sto krava pala i sto lize beton, fali njoj neki mineral ili vitamin... A to je od teleta trebao da daje, a ne pred telenje..