Za sada ne dobija koncentrat,sta mislite koji koncentrat najbolji za njih???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za sada ne dobija koncentrat,sta mislite koji koncentrat najbolji za njih???
Koliko bi orijentaciono vremenski trebalo da prođe između davanja,kabaste i konc. hrane-ima li nekog pravila.
Ima se, može se...Kod mene prvo ujutru dobijaju detelinu u toku muže. Odmah posle muže dobijaju koncentrat i jarmu(smesa stocnog brašna,ovsa,ječma i kukuruza u klipu). Oko podne dobijaju senažu ili silažu a uveče prvo ide koncentrat i jarma pa seno. Bikove isto tako hranimo samo što ne dobijaju detelinu nego samo seno i ponekad slamu.
nisam strucan za spravljanje koncetrata ali da napisem kako mi hranimo krave:ujutru oko pola 6 prvo dobijaju zob(kukuruz i tritikal)pa detelinu i to je to,kad se zavrsi muza oko 7 teramo ih napolje na pasu.iz copora se vracaju oko 16,zob ih ceka u jaslama kad pojedu dobijaju detelinu i posle muze tuluzinu.silazu nacinjemo kad vise ne mogu da idu napolje(kad padne sneg)a kad bi ih drzali cele godine kuci i usi bi nam pojeleps od hrane ne kupujemo nista
Tebi je lako, i koliko daju mleko?
U Celarevu kila melase je 4 dinara sa prevozom,ali ja trenutno sam krcat navukao sam repinih rezanaca pa nemam gde da istresem melasu,a za koji dan pocinjem da vucem kupusov list i sargarepu![]()
Muzarama treba davati od 15-30 kg sirovog rezancaZnači tako nekako, a u suštini ništa se ne treba posebno cimati oko skladištenja.
Sad me interesuje ono najvažnije, kakva su vaša iskustva i koje količine dajete kravama, da li dajete kao poseban obrok, ili sa silažom, koji je maximum za jedno grlo da pojede u toku dana?Naslušao sam se ovih dana raznih priča pa ispada ko da je otrovna, te ne valja ovoliko, te onoliko, te pobace krave, te ne mogu da se osemene...