Vojkanvrelo
Član
Povecace mlecnost sigurno ali tek tada kada mozes da im das da jedu vise deteline ti se isplati da im das da pojedu i vise i boljeg koncentrata i onda rezultati ne mogu da izostanu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da iskren budem moj matori se bavi kravama,sad je nesto bolestan pa sam ja preuzeo dok ne ozdravi.Znam sta stavlja ali ne znam u kojim kolicinama,sto se tice tog vimena mleko je u redu i iz te sise ide mleko normalno ali je tvrdo u odnosu na druge.Mastitisa nema,i ja sam pomislio na neki premiks ali ne znam stanabrojte mi neke vrste ili marke,firme koe to rade.Krave daju sad izmedju 6,8 litara mleka u muzi,mada je i detelina loseg kvaliteta a i nemaje mnogo pa stedimo do nove!
Bravo majstore,sve lepo si rekao jedino ja ne bih zakidao na koncentratu jer moze mlecna krava lako da povuce u ketozu.Ovde nije slucaj edema jer se ne javlja u to vreme koje on navodi i nije edem tvrd vec je relativno mekan a prst upada u ostavlja trag neko vreme.Garantovano je vezivno tkivo kod grunta,skrenuli smo sa teme.Fizioloski edem vimena koji nastupa posle telenja i traje prosecno od 5 do 10 dana je najbolje ne leciti ukoliko nije prevelik a leci se edovet bolusima ili injekciom preparata furex. Preporuka je da se kravama nakon telenja u prvih sedam dana smanji kolicina koncentrovanog obroka to jest da se uvede dijetetski rezim ishrane uz parenteralnu terapiju Ca, A i D vitaminima i jednokratnu injekciju oxytocina
Pitaje za Grunta jel su mu neki veterinari iz Surduka radili carski rez u februaru[/QUO Mislis kravi ne meniNe nisu niti sam hvala bogu,imao potrebe za tim.Sto se tice tog tvrdog vimena odnosno dela vimena ujutru cu staviti injekciju(plasticnu)pa cu videti kako ce biti!
Pitaje za Grunta jel su mu neki veterinari iz Surduka radili carski rez u februaru[/QUO Mislis kravi ne meniNe nisu niti sam hvala bogu,imao potrebe za tim.Sto se tice tog tvrdog vimena odnosno dela vimena ujutru cu staviti injekciju(plasticnu)pa cu videti kako ce biti!
Ja i cale smo iz Surduka a pre mesec dana smo radili carski rez kod nekog gospodina iz Cortanovaca pa sam pomislio da ste to mozda Vi. Inace taj gospodin ima cine mi se oko 30 grla sve su HF zaboravio sam kako se zove.