Inovacije na IMT traktorima

Može, ima dva senzora temperature, jedan za motor, drugi za spoljnu temperaturu jer nema smisla montirati ga u kabinu.

Kako si zadovoljan Mitas zadnjim gumama? Meni će trebati nove za Rakovicu 47 pa gledam šta da uzmem. Nešto imam želju da uzmem neke radijalne tubeless ali izgleda da je ponuda slaba, bar ono što se na netu nudi.

Od kako sam stavio radialne gume to vise nije isti traktor. Neverovatno jer je ipak to ferguson ali se udobnost za 100% popravila. Jedina je mana sto traktor sad pliva po letnjem putu a ostali prikljuci samo odskaču pa ako si nepazljiv mozes ocekivati da se nesto slomi.

Ja sam kao prelazno rešenje stavio na 533 prednje gume od kombija i primetio drastično poboljšanje, baš kao što kažeš. Pošto taj traktor koristim samo za transport i za skupljač sena, odlučio sam da te gume ostanu jer je mnogo bolja vožnja na njima. Otuda se javila ideja za radijalne zadnje na prvoj sledećoj zameni...
Hvala na informaciji.

Pisano je ranije o ugradnji brze spojke za vazduh na rišlag ventil na Fergusonu, ali neke stvari mi nisu jasne:
Da li se može brza spojka samo zašrafiti na izlaz koji već postoji? Navoj je 3/8, ali je problem što brza spojka ne može da gurne onaj valjak koji pušta vazduh na taj izlaz. Postoji i problem zaptivanja sa klasičnom brzom spojkom. Da li postoji odgovarajuća brza spojka za ovu namenu ili je možda bolje urezati navoj u otvor desno?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Mislim da ti je bolja varijanta da ugradiš na bocu (eventualno negde na instalaciju). E sad da li ćeš bušiti bocu pa zavariti reducir ili ćeš nakačiti reducir između rišlag ventila i boce na tebi je da odlučiš

Ja sam kod mene na šraf koji drži bocu sa gornje strane u kabini probušio rupu i zavario dupli nipl odgovarajućeg navoja 3/8 i samo zavio brzu spijku . Istu najviše koristim za zip zap pneumatsku frezu zbog konstantnog pritiska iz boce . A imam i kod strugara napravljen isti deo kao što je na crevu za duvanje guma i na njemu brzu spijku .

Verovatno ću i ja tako uraditi, na boci, jer to mogu i sam. Moram da pogledam da li negde postoji mogućnost ugradnje t račve, to je jednostavnije. Problem može biti ako su milimetarski navoji na traktoru, svi pneumatski komadi su G navoji. I ovaj na rišlag ventilu je verovatno milimetarski, ali je samo malo manji od G3/8.

M22x1.5 je direktno na ventilu ali je odmah redukovan na M16x1,5 onim kolenom na izlazu rislanga.

Spojku mozes ugraditi i bilo gde izmedju ris ventila i boce, jednostavno izbacis fabricko crevo i napravis 2 kraca a u sredinu ubacis T komad sa brzom spojkom

I po meni je bolje uzeti posle ventila onda imas celu bocu na raspolaganju, ako spojis na standardni prikljucak za pumpanje guma onda nemas rezervu vec samo ono sto kompresor u tom trenutku isporuci.

I jeste tako najbolje, ali su problem spoj creva i t račve, milimetarski i colovni navoj. Mislim da negde na onom dugačkom crevu već ima nastavak duplim niplijem, ali nisam kući sad da pogledam.

Nazad
Vrh