Inovacije na IMT traktorima

Ta pločica je skinuta sa stare maske i staviće se na ovu kabinu i svi brojevi su tu kao u saobraćajnoj...

Nema atest. A ja nisam nikad čuo da je nekog zaustavila milicija i tražila atest za kabinu. Mindjušar i baderljica voze tolike godine torpeda sa tim kabinama i nemaju problema...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

To je krivicni prekrsaj,tako te nece niko pustiti na tehnickom.Tehnicki pregled je obavezan svakih 12meseci a polisa osig.za sada nije obavezna

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Nema razloga da ne prodje tehnicki.
Papiri su bitni, sam traktor na tehnickom ne interesuje nikoga

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Kod nas u HR ako stavljaš naknadno kabinu ona MORA biti tvornička kabina za taj model traktora i kabina MORA imati na sebi pločicu s podatcima. Komšija iz sela kupio kabinu za 540 od 539, već sve ocrtao po traktoru i počeo kabinu pripasavati i sasvim slučajno ode na tehnički pregled pitati i rekli mu NI SLUČAJNO da im ni ne dolazi s takvim traktorom da ga ne smiju i neće pustiti na tehničkom pregledu.
Apsurd je taj da je traktor stariji od neke godine i ne podliježe obavezi zaštitnog luka a kabinu mu ne daju da montira bilo kakvu iz sigurnosnih razloga... Jbg to je taj prelazni period gdje netko može, netko ne može i moramo se s time pomiriti.

Kod nas se svaki traktor mora slikati na tehničkom pregledu da bude vidljiva registarska pločica i trokut za spora vozila (ako ga mora imati) a ako ima hidraulične kočnice mora i na valjke radi testiranja ravnomjernosti kočenja...

Ako po nekom starom zakonu možeš registrirati traktor, registriraj ga ODMAH čim dođe kod tebe u dvorište da ne bi kasnije imao problema radi ovih prepravki jer vidim da kolege pišu da i kod vas na tehničkom pregledu prave probleme.

To je krivicni prekrsaj,tako te nece niko pustiti na tehnickom.Tehnicki pregled je obavezan svakih 12meseci a polisa osig.za sada nije obavezna

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Mene je jesenas policajac hteo da isključi iz saobraćaja i da mi skine tablice zato što nisam imao polisu, jedva se izvukao... Jel to sigurno da ne treba polisa?

Ej ajde bez preterivanja,84 deda je kupio novu rakovicu 65 bez kabine,za par dana je stigla kabina,na njoj nije bilo ni jednog jedinog broja utisnutog,a ni nikakve plocice..nista,.ni do danas ne znam ko je proizvodjac te kabine,imrsigurno nije pravio.i kazite mi,na kojoj torpedovoj,osim rx i tx ima plocica i broj?(na rx i tx ima i pise bratstvo jastrebarsko)ali na obicnim nema ni broj,ni tablica.

Bobo nisam bio u Hrvackoj ali,ako moze u Svajcarskoj da prodju mnoge stvari na crno mogu sigurno i u Hrvackoj.I kod nas je jedno na papiru sto ti pricas a,drugo u praksi.

Ja ne znam kakvi su zakoni kod vas, kolega... I kod nas ima kabina ručne izrade koje su prošle 80-ih i 90-ih na tehničkom pregledu nitko nije pitao ništa... Problem je nastao s ulaskom u EU gdje svaka prepravka na traktoru bilo koje vrste a da nije standardna, mora imati poseban atest inače jednostavno NE SMIJU tako prerađen traktor pustiti na tehničkom pregledu...

Ne poznam vaše zakone ali vidim da kolege pišu da je slično i da na tehničkom pregledu zaju zezati. Problem je samo prva registracija gdje se upisuju nove mjere traktora, težina, visina i te pica-boce i kad prva registracija prođe, dalje je lako.

Ja govorim kako je u praksi u mom gradu. Boje se ljudi staviti svoj potpis na "šta bilo"... U slučaju nezgoede se sve ispituje kako šta i zašto...

Pa treba mu u knjižicu upisati novu težinu, visinu, duljinu, širinu i ostale stvari što su se promjenile... Iz aviona se vidi da je drugačiji od ostalih IMT 577 traktora. Ja prvi ne bih radio tahnički pregled bez ispravke ovih podataka na traktoru jer znam kako to kod nas ide u slučaju da se štogod dogodi. Ako imaš papire s krivim podatcima upisanim to je slično tome da ni nemaš papire za taj traktor.

Prilikom prve registracije kombajna sad idu kod nas kući (ili ga moraš dovesti na stanicu za tehnički pregeld) slikati pločicu, broj šasije i cjelog ga premjere da se uvjere u točnost podataka koje smo upisali u papirologiju za registraciju... Kad prva registracija prođe, to je TO.

Kažem, ne znam kako to kod vas funkcionira al vozilo MORA biti tehnički ispravno... a registrirati ga na stare papire ne znam da bi ikome u HR tako šta uopće palo i na pamet jer kažem, vidi se izdaleka da je drugačiji...

Bobo,sta ce to kome?ajde da uzmemo 50 isth traktora recimo imt 539.isto godiste,irta kabina.ali svakh iz neke druge opstine,i mogu da se kladim da skoro ni na jednom nije istawkilaza upisana.,cak ni kilovati,.svako je lupao kako je ko stigao...a ovaj traktoqg je registrovan,ima tablicu..a tehnicki se odradi..

Ako mu u saobraćajnoj piše da ima kabinu,onda da proba da provuče kao da nije bilo prepravki, ako nije imao kabinu mislim da ce biti problem,jer u zakonu jasno piše da se za svaku prepravku na vozilu mora imati atest,a kod nas se atest više neradi.Tako su slično prošli i sa auto prikolicama koj su bile registrovne godinama a sad više nemogu,ja sam to lično iskusio na mojoj zbog 20 kg neslaganja u ukupnoj težini i težini prazne prikolice i tereta(nosivosti)

Nemam pojma... Ja sam od onih koji poštuje sva pravila i zakone. Valjda smo tako isprogramirani ovdje da stajemo pješacima da pređu cestu na zebri i da vozimo po ograničenjima tako i ovo što se ispravnosti vozila i tehničkog pregleda tiče... Jednostavno, zar ne bi bilo lakše ODMAH to odraditi nego da kasniej imaš probleme. Sjetimo se samo kad su ljudi MASOVNO registrirali kombajne jer se pričalo da više neće moći. Šta bi im falilo da su ga registrirali odmah prvog dana kad je kupljen i kasniej odjavili da imaju papire od njega makar nego kasnije kad bude puno teže imati probleme.

Ja znam kako je kod nas, dok se može i dok dozvoljavaju, moj prijedlog bi bio da se tako prerađen traktor odmah odradi što se tehničkog pregleda tiče jer se u prometu ističe, policajac ga može zaustaviti, oterati na venredni tehnički ako mu štpgpd bude sumnjivo i odmah je u evidenciji. Ovako ako ga zaustave, sve ispravno upisano: "fala, doviđenja i sretan put..."

Nadam se da razumiješ na šta ciljam. Kod nas je jaaaaaaaako malo neregistriranih traktora i ti koji nisu registrirani se ili ne koriste ili se ganjaju po šumi i ne idu uopće na cestu. Kod nas je prije tehničkog pregleda obavezno odraditi policu osiguranja, bez nje nema pristupa na tehnički pregled i registracije vozila.

Dovoljno mi je da mi se u kolegu prije par godina u neregistriran kombajn zabio motorist u zadnji kraj a ovaj isto niked nije registrirao kombajn pa ga to koštalo mal te ne 3000€ kad su mu nabrojeli sve što su mu našli. Veliku većinu toga se moglo riješiti registracijom od 100€...

Ja mirnije spavam kad znam da poštujem zakon koliko sam ja u mogućnosti.

Opet napominjem, ne poznam vaše zakone pa ne znam, možda ovo moje izgleda kao pretjerivanje ali garantiram vam da je u 90% države tako.

Mene je jesenas policajac hteo da isključi iz saobraćaja i da mi skine tablice zato što nisam imao polisu, jedva se izvukao... Jel to sigurno da ne treba polisa?
sigurno,ali treba ti kartica sa tehnickom ispravnoscu

- - - - - - - - - -

Ako je traktor do sada bio registrovan i imao je kabinu onda nece biti problema
Nece biti problema ako je zadrzao staru instrument tablu,ako je pravljena nova znaci da nema plocice na njoj.Ako je sam turio plocicu vidi se po popnitnama a to je krivicni prekrsaj.Ako je po zakonu mora da ima PUS i atest :ppozdrav:

Nazad
Vrh