Inovacije na IMT traktorima

@577,ti mislis da svi imaju krseve ,pa da moraju da popravljaju ceo traktor kad sredjuju?ima ljudi koji pokvare i pesak,a ima i koji znaju da cuvaju,pa nemaju tolika ulaganja,pa im je ovo isplativo...nekome prednja lopata ne treba,a i nije za tako slabe rukavce..

577: Koliko se sjecam da nije u vezi ovog traktora spominjao komplet remont hidraulika, mjenjaca, motora nego ti. Ne da mi se listati 10 stranica u nazad al 95% sam siguran da je tako.

Covjek je doterao vec postojeci traktor kojeg je i ovako i onako imao kod kuce. Dakle ulog u traktor i sredjivanje mehanike - 0€

Za 3500€ uloga ne mozes NISTA. Mogao je kupiti samo jos jedan takav 577 pa sjest izmedju njih dva i plakat. Ovo nikako nije bacen novac.

Bacen novac je kad neki jebivjetar iz sela kupi fendta s "black beauty" opremom koji je 30 000€ skuplji od obicnog a nista nije ni bolji ni jaci ni sposobniji od obicnog, zelenog, fendta... Mislim da je ovaj sa sredjenim IMT-om zadovoljniji nego netko tko je kupio crnog fendta jer se, eto, "moze"...

U zivotu treba biti zadovoljan i sa sitnicama.

Još nisam vidio imt da je tip top osim onih koji ne rade.
I naš je bio ispravan nakon 300 tinjak sati šuma njiva sve se raspalo.
I mogu reći da nije neki traktor za pošten posao jedino da ga paziš i maziš.
560 mi je sav promastio za 50 radnih sati a 3800 sati .
I sad sam skoro s sitnicama 1000 eura uložio da kupim nove gume još 1000 eura .
A jedva da bi dobio 5000 za njega jednostavno radit i ne bacat novce koju godinu će valjda izdurat pa idemo po bolji.
I ne treba nikad biti zadovoljan sitnicama jer onda ne budeš ništa postigao.

IMT black beauty:haha::osmeh: Nek sam jebivetar ali ipak je lepsi sa crnom bojom.
maxresdefault.jpg

''I mogu reći da nije neki traktor za pošten posao jedino da ga paziš i maziš.''
'Ajde, molim te pojasni ovo, ako ti nije tesko.
Nego reci mi da nisi slucajno utrefio 7 na lotou, pa se spremas uzeti novog zapadnjaka, jedino tako sebi mogu objasniti ovaj tvoj radikalni zaokret po pitanju IMT traktora.
Sad moras moliti i moderatore da ti promjene nick.

Evo ja se dobrovoljno prijavljujem da letos svratim kod kolege za Ilindan ili Gospojinu da proverim sta se desava sa njime :ppozdrav:
Nego strah me pokvariću ga

Majstore svaka cast malo sam kasno video post ali vredi svaki evro_Ogroman posao,negativno moze da komentarise samo onaj ko ne zna koliki je posao,da li imamo novce ili ne to je neka druga prica ali ovo je bas odradjeno svetski.Kasno sam video da nisam citirao poruku,mislio sam prepravku IMT-a 577 clana JBRTKA.

Poslednja izmena:
Zamolio bih kolegu člana jbrtka ako može neka slika armatur table na onom odrađenom 577, interesuje me kako je to odrađeno...? Hvala unapred

Pozdrav svima...hteo sam da radim neke prepravke na imt 542. Razmisljao sam da stavim diskove za kocenje i klesta pa ne znam od cega bi moglo da se upasuje....ili da ubacim cilindre izmedju paknova.....pa ne znam da li neko ima iskustva sa tim stvarima....generalno 542 ima kratke pedale i kocnice su jako tvrde....ja sam produzio pedale i malo je bolje,ali sam razmisljao da sve to prepravim....pa ako ima neko neki savet neka javi... :ppozdrav:

Pozdrav svima...hteo sam da radim neke prepravke na imt 542. Razmisljao sam da stavim diskove za kocenje i klesta pa ne znam od cega bi moglo da se upasuje....ili da ubacim cilindre izmedju paknova.....pa ne znam da li neko ima iskustva sa tim stvarima....generalno 542 ima kratke pedale i kocnice su jako tvrde....ja sam produzio pedale i malo je bolje,ali sam razmisljao da sve to prepravim....pa ako ima neko neki savet neka javi... :ppozdrav:

Ako bi se potrosilo nesto vremena na fino podesavanje tih kocnica(ugao bregastog vratila, dobosi, kvalitet frikcionog materijala itd), i sadasnji sistem bi bio sasvim dobar i svakako pouzdaniji od hidraulicnog.

Eh, kolega, mislim da sam i ja postavljao slike kako se kocnice naprave da na dodir koce na tim traktorima. Imas polugice na koje je negdje oko sredine spojena poluga nozne kocnice a na sam vrh te poluge su spojene poluge rucne kocnice. samo izbusi rupu da ti poluga nozne kocnice dodje ispod ove od rucne i koci puno puno bolje.

Imam razno raznog brda i strane i kocnice su zbilja bile tvrde al od kako sam ovo napravio vec ima godina i godina. Traktor bez problema funkcionira i ja sam ovom malom prepravkom prezadovoljan.

Evo jedna slika na brzinu:

Original poluga nozne kocnice bude spojena na crvenom polozaju. Na toj polugi samo probusis rupe da se poluga nozne kocnice prebaci vislje, u zeleni polozaj i to je TO. Uradis ovo s obje strane i koci sasvim OK. Vjerujem da nisam ni prvi ni zadnji koji se ovog sjetio tako da... nije velika mudrost a jako puno znaci.

E ove kočnice su zakon a kod nas ih more ljudi otkačilo i stavilo van funkcije.Izgovori tipa koji će mi očin kočnice.

Moze, ali na drugom mjestu se radi. Na polugama na koje su pedale spojene se busi rupa na visljem mjestu ali na 539 su kocnice bas fine i meke, mislim da na njemu to nema potrebe raditi.

Nazad
Vrh