Inovacije na IMT traktorima

Urađeni adapteri,sutra samo da ih ofarbamo,i felne takođe,pa ću slikati! Lepo stoji,probao sam,da nisam slučajno za...zezno nešto

IMG_20160315_134638.jpg

IMG_20160315_134649.jpg

IMG_20160315_134701.jpg

IMG_20160315_134722.jpg

IMG_20160315_170827.jpg

Nije neka inovacija, ali mozda nekome posluzi. Euro spojka za zracne alate. Koristi zrak iz boce znaci kontrolisani preko rislaga i ostala je originalna spojnica za crijevo jer na nju ide direkt sa kompresora.

o5QgT4B.jpg

Kakve kocnice? Ako mislis da sam na mjesto crijeva koje sluzi za kocenje prikolice stavio ovu spojku varas se. Izmedu rislaga i boce je T komad na kojem je spojeno crijevo za tu namjenu fabricki bilo, tj i sad je. . :ppozdrav:

Ovdje gdje sam ja zavrno spojku je bio aluminijumski saraf-cep.

Uaur4Wf.jpg

Ja sa tog cepa planiram da uzmem zrak za zracnu sirenu. :osmeh: Ali nisam ni blizu realizacije. Ni ventila ni sirene. :haha:
Uzmes ventil od motorne kocnice od kamiona ako nemas elektro, a sirenu mozes naci naMercedesu 1213. Fabricki su dolazile sa Beam sirenama. Zvuk je je.itacan.
Volim i ja zvuk vazdusne, pa sam ih osposobio na oba kamiona. Pa kad vidis neku budalu i svirnes, bega odam u kanal:haha:. Samo na traktorskih 5-6 bara zvuk je slabiji nego na kamionskih 8-8,5 bara, ali ipak 100 puta bolje nego elektricna:ppozdrav:

Nisam ni planiro elektro ventil, nije takvom mjesto na IMT traktoru. :osmeh: I planiro sam od motorne kocnice onaj nozni da ugradim u patosnicu. O tom po tom, ne zurim.

Ja sam kupovao tu spojnicu i nosio kod strugara da odradi na strugu navoj da zavrnem de se zavrce crevo za duvanje guma,nosio sam 3 komada ukupno i spojnica + ruke su izasli 500-600din,tako da cu ove godine u setvi imati IMT klimu. :osmeh:
Ako se dobro secam spojnica je bila 1/3 tj 3/8.

Nazad
Vrh