Narodu je vise muka od "stranih investitora"!!!
Sit gladnom - ne veruje .
Dobrodosao na forum.
Da, to vidim svaki put kad dodjem na godisnji.. al iskreno niko nikoga ne drzi za rukav da ostane raditi tamo gde mu ne odgovara..
- - - - - - - - - -
Za pocetak nisi procitao pravila
Kad su vec tamo super ljudi ulozi tu svoju ustedjevinu kod tih opustenih ljudi,sto bre ovde gubis vreme?
Pa jeftinije je? I ne vidim kakve veze ima kakvi su ljudi sa proizvodnim procesom?
- - - - - - - - - -
А шта сте напали на човека,неће ваше паре да улаже ако већ хоће то да ради,него своје.Сви би нешто бежали прекидали а нико то не ради него саветује друге.Ако сте толико убеђени да не треба то да радите што радите,пасош у руке и гас.Јел вам ко брани,а бар данас је лако добити радну визу било где.А не овако стисли м__а и друге саветују.
Што се мене тиче добродошао,пребаци систем орагнизације и што научиш тамо и гас,нађи неког ко је сличног размишљања,само поштено у удруживању и полако.
Hvala prijatelju. Dosao sam po savete, a tako sam bezveze napadnut. Sto se tice sistema rada, Srbi bi mogli mnogo da nauce i sa zapada i sa istoka, ali ih arogancija i smatranje za napametniji narod na svetu mnogo kosta.. Video svojima ocima u belom svetu
I tacno je, udruzivanje je spas za male poljoprivrednike ali bez partijskog uticaja.
- - - - - - - - - -
mogao je da napise lokaciju,a ne kao Mars pa prepravio na Vojvodina
Ne vidim bitnost moje lokacije..
- - - - - - - - - -
Da je tako lako otici ovde bi bili samo penzineri i drzavni uposlenici.Pogledaj Hrvatsku sa daleko boljim standardom gradjana pa ostase bez stanovnistva.U standard ne spada samo plata vec i putevi,zdravstvo,obrazovanje,itd.
Sto se tice usrecitelja tzv. stranih investitora,imamo debelo iskustvo sa njima.Evo ga Handy kao najsveziji primer.Ja sam rekao da se obrati Vladi Srbije,to je ekspozitura koja postoji zbog njih.Naravno ako doticni zaista pripada tom drustvu...
Ja mislim da ste malo zatucani i da gledate jako usko. Sala na temu strani investitor je zato sto zivim u inostranstvu a ne zato sto sam neki tajkun koji bi da opere pare u poljoprivredi.. znaci sve bez pitanja, direktno napad kao besan pad.. prevelika frustracija..
- - - - - - - - - -
Ma kakvi Siptari !!! Pa ionako nam Aleksandar veliki deli drzavljanstva avganistancima i ostalima tako da je pitanje koja ce nacionalna struktura na ovim prostorima biti za jedno 100 godina.
Svima nama je **greška zinulo ?!?! Vozim auto 20 godina star, kucu nisam okrecio 10 godina, kupujem sebi garderobu u naftalinskim rodnim kucama......o cemu ti pricas covece !!! Gorivo 160 i kusur dinara i ja treba da tapsem na poskupljenja a ne da kukam ????
Porezi, odvodnjavanje itd,itd, ubili su ovaj narod u pojam i savete koje pisem mladom coveku su saveti koje delim i svojoj deci.......pasos u ruke i sto dalje iz ove zemlje.....
E vidis ovde i jeste stos.. ti mene ne razumes.. ja imam lep zivot u inostranstvu i verovatno se uskoro necu vratiti.. moje ulaganje ce biti za moju porodicu.. oni ce raditi tu poljoprivredu po mojim idejama a ja cu koristiti ono sto mi bolje ide a to je biznis deo z ugovaranje poslova itd.. bicu ti iskren, ja ne moram nista da radim pored mog posla, ali ZELIM.. zbog drugih ljudi, a ako se vremenom poveca proizvodnja mozda i neki zaposleni, pa da se izdrzava vise porodica.. a ako ne, pokusao sam i propao, gladan necu biti jer redovna primanja imam, ali cu zaliti ako ne pokusam.
Sa obzirom da poznajem neke ljude u drzavi u kojoj zivim, cak bi se i izvoz mozda mogao organizovati..
- - - - - - - - - -
Mislis da su nasi preci uzivali 500 godina pod turskom vlascu(ne branim ovu vlast)?Pa eto zenilo se i tad i djeca se radjala i evo nas i danas.Za vrijeme zadnjeg rata (91-95) vise se djece radjalo nego danas!
Jebo vas zapad od tamo je i poteklo sve sto nevalja! Imam tamo poznanika,rodjaka,zenine familije, djeca im svima debili!Neznaju kobile u hladovinu prevesti al su zato puni tetovaza pirsinga a bez smart phona nemogu ni u wc-u da se snadju.
Nemojmo tako, nije bas da su svi retardirani.. drugaciji zivotni stil, ali da nikoga ne osudjujemo, svako ima svoj izbor..
Ne bih imao nista protiv da mi dete provede letnji raspust kod dede i babe na farmi u Srbiji
- - - - - - - - - -
Ljudi ajde realno da prestanemo sa svadjom. Ja sam uvek za argumentovanu raspravu, ali svadja je bespotrebna. Ovde sam da bih dobio neke savete u vezi poljoprivrede, a ne 6000000 razloga zasto da se ne bavim istom. Ja razumem vasu razocaranost drzavom, sistemom, subvencijama stranim investitorima, unistavanju malog seljaka, ali stvarno ovako me napasti zato sto bih ulozio pare u legalan posao u drzavi u kojoj sam rodjen je stvarno bezveze..
Ja gledam optimisticki na stvari, i u realnom zivotu se trudim ograditi od ljudi koji sire negativnu energiju.
Razumem vase frustracije ali hajde da probamo biti konstruktivni i sa manje negativnosti.
Hvala lepo