miroljubceful
Član
ma i ja kupio kao iskrin,sto bi rekao jedan moj bivsi kolega original nemacki deo prosao vozac dva puta pokraj nemacke ambasade,u iskrinom slucaju pokraj Slovenacke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da se nebi pisalo bezveze jer ovo neko cita da napisem kako ustvari jeste.
Traktori 540,542,549,560,567,565,577,578,588.....i slicni nemogu da rade bez dobre AC pumpe jer oni vuku gorivo odozgo preko plovka,kad crkne AC pumpa ili oslabi vise nema voznje i palenja,a na traktorima 560,567 grejac je povezan preko drugog filtera goriva i nafta na grejac stize preko AC pumpe a ne slobodnim padom kao na 533,539.
Odozdo slobodnim padoma 539 P ili DV i u njih je cinimi se odozgo ili grijesim????
533 i 539 imaju isto,a 540,542,549 imaju malo duzePitanje... da li je izlazna vratila ista kod imt 533 i 539?
Imam jedno kuci novo,nisam siguran da li je to deda kupio za zamenu na imt 533.Nosio sam ga na uporedjene kod prijatelja koji je menjao na svom 539 i ovo je duze za nekih 10cm.
Ja sam to ugradio bratu na 533 ali kod njega glava bila problem,napukla,posle uradio generalku i nova glava i to je eliminisao ali opet nesto lose pali 33-ka.Tek sam pomislio da se zeznuo sto to nekoristi kad vidim razna negativna iskustva.Doduse ima i pozitivnih.Uglavnom ja odustao posto sam napravio 560,ceo problem u poklopcu bos pumpe,zaglavljivala poluga za gasenje pa ostane unutra povuceno gasenje motora i dok pali traktor ona se ponekad polako vrati i traktor upali a ponekad nece.Traktor dugo stojao a nova pumpa,u gorivu bilo parafina i eto problema.Bosista kom sam nosio pumpu da vidi staje priznao posle duze svadje da pumpu nije ni pipnuo jer kaze da vidi da je nova i da nije smeo da je otvara,stavio na probni sto i proverio da je dobra,cak mi je priznao da neke parametre on nebi mogao da podesi jer samo IPM i Zeravica ima Lukas sto za te pumpe a svi ostali Bos sto koji je 20 puta jeftiniji.Nakraju resio problem sam,kvar sam ustanovio tako sto sam pre palenja kuckao u poklopac pumpe i svaki put kad to uradim traktor odlicno pali.Ostale pare u dzepuJa sam to prosle pri kraju zime bio ugradio i jedno jutro ga probam sa ova tri i on vergla 5-6 kruga pocne da se javlja i taman i kad bi upalio aku.mi vec izgubi obrtaje i nista,onda drugo jutro probam sa njegovim koji je ispravan bio ali zacepio pa ne propusta naftu tako da samo sto je bio zagrejavao vazduh upalio mi na 4-5 okretaj radilice,i tako ga isprobao jos neki dan i uvideo da si je njegov grejac zakon samo kada je dobar,i otad ih vise nisam ni koristio.I ja sam pre ugradnje bio siguran da ce sa njima da pali malte ne kao mina ali zasto nece jos uvek mi nije jasno.A pre mene i moj komsija bio ugradio i ja ga pitam kako je...kaze da nesto nije odusevljen ja pomislih ma sta on zna ili nije ugradio kako treba i tako to.
Ja sam njega letos kada sam menjao membranu malo vrteo cisto iz radoznalosti i sad ne znam gde je bio tacno da bih ga vratio na pravo mesto.Zemljak taj veliki sraf ti je presudan za rad,ne znam sta se time konkretno steluje ali dramaticno utice na rad motora i paljenje.Obrati paznju na to,probaj u oba smera pa ces videti gde je bolje.