IMT

U transportu oko 4l/h normalne voznje tu do 1600o/min. Prikolice jako relativna stvar, sta se nadje. Obicno izmedju 2 i 4 Zastave (Kosovke) 5 tona, 2 Zmajevke (bilo je da se vuce i 3. Zmajevka prazna ali to ni ne racunam), jedna kamionska 12-13 tona nosivosti..

Taj tip traktora je zaista idealan za nase potrebe i uslove u kojima ga eksploatisemo.Moj izbor bi bio 577 DV i jedan mali 539 sto bi bilo idealna kombinacija.
Bubu je u pravu!
Ja imam 577DV i 2090.
Mnoge operacije ni 577 ne moze da radi,moze,ali mu je pun nos.
577 i jos jedan od 140-150ks,to je dobitna kombinacija.
Ja imam u planu da uzmem jos neki malo veci,da bude ze teze poslove,a ova dva da ga opsuluzuju da bi se ispostovao agrorok,do kog ja krajnje,tvrdoglavoo drzim.

- - - - - - - - - -

Ja osobno nebih nikad običan 577. 577 je po meni prejak za setvu i špartanje. Za taj posao idealan traktor je običan 565, em sigurno manje potroši, a dovoljno je jak i okretajan da se bori sa velikom sejačicom, špartačem i špricom.
Za mene osobno jedan 577 DV da ore sa plugom 2x35 (3x30) i sprema sa setvospremačem 2,5m i ja zadovoljan. Naravno za transport mu sigurno nema premca, jak i brz.

Trenutno se radi generalni remont motora na 565, ide sve novo unutra od Petar Drapšina, kroz nekih 10-ak dana bi mogao biti gotov. Bit će bolji neg dok je bio nov motor :osmeh:

Ne bih se bas kladio u to.Potrosnja je priblizna,a traktor nije prejak za te operacije.
Ja imam isto iskustvo kao i Bubu da njim i nije velik potrosac,a konja kad ti treba,samo das gas i radi.
Kod nas,npr,da 565 vuce repu u tezim uslovima,moze da vuce jednu zmajevku,dok 577DV zmajevku i neku petotonku (to mu je taman),a moze i dve zmajevke po suvom,dok 565 moze samo da sanja o tome.

Ja sam zadovoljan.2008. godiste je,motor je JD,jacine 99 KS,ima 1200 sati za sada,ali nije od pocetka kod mene,preuzeo sam lizing 2011.
Vuce 757.3,setvospremac 3,6,dve zmajevke.Malo mu je veca potrosnja,na oranju,30cm sa tim plugom,16l/kj,ali ide dosta brze nego Torpedo 90.

Eh, sad su megabajti problem. :osmeh: Lakše ću ja doći do Stare Pazove nego ti uslikati to čudo. :cao:
Sam mi program dodaje potpis, ostalo od drugih foruma..... Evo sad je obrisano...
Poz

Ajmo, momci da vas cujem...

Razmisljam nesto i gledam u onaj moj 549DV i sve si mislim, trebaju sve 4 gume, motor polako ali sigurno dotrajava posto je preopterecen, kolijevka je pucala 3 puta, sad prednja vuca zajebava i tako... Imam soluciju da ga dam "kljuc za kljuc" za jedan fin i uredan 565 1989.g. Koliko je to pametan potez, posto je 565 na cesti dosta sporiji od 549 (a treba mi brzi transportni traktor) i posto nema prednje vuce a navikli smo se da ju imam, puno pomaze u berbi kukuruza kad je zemljiste "cmoljavo" a raditi se mora.

Gledao sam i jedan 577 obican 1986.g. uredan, registriran za jako male pare al mislim si, sta ce mi kad za njega opet nemam prikljucka osim prikolice i sjetvospremaca. 2x12" plug mu je pre mal kao i tanjuraca 24 diska. veci je osjetno od 565, i u mojim poslovima bi bio prevelik ali su u igri skoro pa duplo manji novci...

Sve mislim da mjenjam za 565, da bi ti bio dobar potez posto mi veci traktor treba a nekako cu se naviknuti da radim bez prednje vuce...

Dajte da cujem neki glas razuma, posto ja ne znam ni sam sta da radim... Priliku je steta propustiti.

Pa recimo za cenu guma i sredjivanja motora na 549, mozda bi mogao sa jos nesto para da ugradis prednju vucu na taj 565, ukoliko ima mogucnost udradnje izvoda na trupu, jedino ostaje menjac, ne znam da li u to kuciste menjaca moze da ide petobrzinski sklop, ili bi morao komplet kuciste da zamenis da bi bio brz, ili 577+ novi prikljuci posto su manje pare u pitanju...

Pun je hladnjak kamenca iznutra,nema dovoljan protok rashladne tecnosti.
Ubacen termostat,posto ga je neka pametnica pre nas izbacila,traktor odmah druga prica,kosili smo nesto malo ovih dana,temperatura je sad dobra. A kamenca nece da moze da ima,u traktoru se redovno nalazi antifriz,a kad ima potrebe dodaje se destilovana voda. 2007 je godiste,a kod sadasnjeg vlasnika od kraja 2008.

• Like
Reagovanja: PKB
Ne bih isao u krajnost s ugradjivanjem prednjeg pogona na drugi traktor. Takao dogradjivan traktor se u HR jako tesko moze registrirati. atest ovaj, atest onaj, ne isplati se. Jedino ako ga neces registrirati pa ga sastavljaj od cega god zelis a moji traktori svi registrirani i sve prikolice tako da...

Cekam misljenje nekog da mi kaze kako se takav traktor konkretno 565 ponasa na skliskom terenu. Naj gore mi je branje kukuruza, drugog se niceg ne bojim sto se prednjeg pogona tice. na 549 me izvukla par puta kad se negdje naglavim u kakav jarak pa treba izaci na rikverc. UFFF; ne znam kako bi vise kukuruze brao bez prednjeg pogona ;)

Sto se 577 tice, on mi je je kao zamjena za 549 pre glomazan. kazem, imam viska strojeva koji bi mu bili suvise maleni a da mjenjam mehanizaciju kompletnu, bas mi se i ne da.

Jednostavno, fali mi "srednji" traktor. 539 je za sjetvu, prskanje, prihranu, kosnje i lagane transporte dusu dao, 549 je imao ulogu transporta u zetvi, branja kukuruza, vuce sjetvospremaca i njegovi su kompletni radovi na manjim njivama gdje je neekonomicno ici s Brenom. Brena ore, tanjura i to je to. sad da imam negdje nekakav 569DV (a ima na mom terenu jedan s motorom od 577, dakle to bi bio 577 s tockovima 28". Kad bih mogao prodati 549 pa kupiti taj 569DV, e TO bi bio dobar posao Sad treba biti pametan pa znati odluciti sta i kako...

Več ak uzimaš uzmi 577..Kolega mi ima i 565 i 577,oba su nova limarija i bez prednje vuče,sa gumama 16.9.28..Veli 577 je puno jednostavniji u radu od 565..I ja sam isto radio sa oba njegova traktora i uvijek dajem glas za 577..Najviše zbog mjenjača 10+2,to je zakon za sve poslove prema 6+2..Što se tiče gabarita,oba traktora su isto okretna i sve je isto na njima...

Na cesti je 577malo sporiji ali to je valjda zbog guma 28" koje ima..

Kad bi sredio svoj 549 sve znao bi na cemu si i bio bi miran jedno vreme ,e sad ako znas bas dobro tj poznajes ove traktore pa i vredi ali ako ih neznas dobro bolje sredjuj tvoj 549 ,565 je brz okretniji je od 577 barem po mom ali 577 je ipak 577 uzmi bolje njega zavrsice ti poso i bez prednje vuce .

evo zvijeri!

h8sp8jhq48w7tcrjfs7o.jpg
qg1d5xiov33bxrw4h4iz.jpg
bihx70buaxogld6v28e4.jpg

Nazad
Vrh