IMT

mora da skines kompresor i to deklo da bi ga probusio i zavario jer ce ti opiljci uci u motor ,odusak najpre mora ici uvis pa tek onda da ga okrenes prema dole,ja sam koristio lule od kucnog grejanja vario sa mesingom treba ih tri i onda nastavim gumeno crevo da ga sprovedem do dna motora vodi racuna gde ces postaviti da bi posle mogao da vratis kompresor

Nesto sam razmisljo: Dalibi vrijedelo da na čepu gde sipam ulje probusim rupu i zavario taj drugi odusak?

nevredi da ti pravis odusak na cepu za doliuvanje ulja .... tebi su prijatelju moj istrosene kompresione karike ili u manjim slucajevima gumice na ventilima
Ne znam samo sto coveka terate na trosak kad i ovako moze da resi problem i moze jos godinama da vozi traktor imt nema gumice na ventilima i za vasu informaciju motor ne moze da duva kroz gumice ventila.

Mravicanac ne moze na cep od ulja jer ti zupcanik baca ulje moje misljenje ,ti pokusaj pa vidi cep nije skup ako ga upropastis

Ne znam samo sto coveka terate na trosak kad i ovako moze da resi problem i moze jos godinama da vozi traktor imt nema gumice na ventilima i za vasu informaciju motor ne moze da duva kroz gumice ventila.

Mravicanac ne moze na cep od ulja jer ti zupcanik baca ulje moje misljenje ,ti pokusaj pa vidi cep nije skup ako ga upropastis

prijatelju moj 20 godina radim mehaniku i bravariju pa ne pricam iz glave niti nagadjam vec govorim iz iskustva i svasta se desava na motorima ponekad ni ne pomislis na nesto a sasvim nesto trece je u pitanju I nisam ja nikog terao u trosak na coveku je sta ce uraditi

Mravičanac radi kako misliš da ti je najbolje ja ću ti reći kako je kod mene bilo naime na mom 540 motor je bio pri kraju i kad je izbacio ulje na odušak odneo sam motor kod Cubike u Novi Sad da uradi generalnu ali kad je radio hidrotest glave motora ustanovili su da je pukla na prvom klipu izmedju ventila i da je to bio razlog izbacivanja ulja. Kažem još jednom ovo je slučaj kod mene bio nemora da bude i kod tebe ali razmisli logički da bi ti isterao ulje na odušak on mora da sabija kompresiju ili u karter ili u uljne kanale a fabrika je odušak projektovala da u normalnim uslovima nema problema sa izbacivanjem ulja.

nevredi da ti pravis odusak na cepu za doliuvanje ulja .... tebi su prijatelju moj istrosene kompresione karike ili u manjim slucajevima gumice na ventilima
Karike mogu uzrokovati taj kvar.Gumice ventila nemogu posto ih taj motor nema.Inace gumice ventila kad oslabe tad motor moze usisavati ulje u kompresioni prostor ili ga bacati na auspuh.

Mjenjanje samo karika nece rijesiti problem ako se ne zamjenu i stubline.Isprobano u praksi.

Vecina forumasa ce ti reci da je to promasen traktor. Po meni sasvim solidna masina. Ne znam kakav je novi tip sto se tice udobnosti, stari je jako lose konstruisan. Jako bole ruke posle duze voznje, posto mu je volan visoko postavljen. Posle celodnevnog oranja imas utisak da si ti vukao plug, a ne on. Od mana na mehanici je menjac, cesto mesa brzine, mada se problem otklanja za manje od jednog minuta. Takodje brzo mi je propadao i prednji trap, bas brzo dobije lufta. U principu ja sam sa tim traktorom bio zadoboljan.

Meni ako legnu neke pare planiram 549 uzeti vidim da ih ima povoljno...
Po meni bolji izbor ima više snage.

ma imam ja 539,540 i 559, dosta posla radim sa 540 ali mi ne odgovara mijenjac 3 brzine,puno mi brz, a 542 ima 5 brzina a opet mogu da montiram rovokopac RIKO RIBNICA na njega jer je sve ostalo isto

Pa uglavnom to je dobar traktor i nije loš izbor nekom se ne dopada.
Ali novi tip su mi nekako bolji radi kabine.

Nazad
Vrh