@petre lakse malo nemoj pisati poruke uvredljivog sadrzaja!
i nemoj napamet pisati 5106 trosi 20lit nafte i 5ulja na sat
jedan u nasem selu ima dve brene 5106 i 5136 i 5106 netrosi puno,dok 5136 trosi znatno vise,cak i 30lit na sat pri teskom oranju,a da napomenem da je ta brena 2003g i ima perkins masinu 1006-6.
a ovo sto sam napisao "da i ne osteti prikolicu"ja sam samo preneo sta je pisalo na snimku koji je postavljen na YT.
drugar je juce prvi put vozio ovu brenu pa da se malo navikne na tu zver oce i on da stane na gas i da cepa do daske.
i brena ide ko luda,prava zver,jedino mana mu je potrosnja,i sto brzo potrosi diferencijale(a na ovom je vec bio menjan) i prednja vuca oce brzo da sjebe konusno tanjirasti zupcanik i diferencijal kao i krstake na zglobovima kardana prednje vuce ali to ako se radi neprekidno sa prednom vucom na njivi ili ako je zaboravis iskljuciti,onda se prednja vuca i kvari,a i blok na ovoj breni 5136 je napukao i vidi se da je krpljen sa nekim silikonom(verovatno mu se voda smrzla pa je blok pukao i morali su ga zakrpiti) i mislim da i menjac ima od 577 sa 10brzina,hidraulika jaka ali ga nesto zeza na tanjiraci nece da podigne tockove,spusta ih bez problema ali nece da ih digne u vazduh,nesto ga zeza to kao i kocnice mu nerade ima vazduha u njima pa mora kociti sa rucnom i danas kad smo radili rucna se zaglavila i traktor je tako isao par 200 300m dok je drug primetio da nesto nije u redu i nekako smo je odblokirali i sad radi ok,i iako je ova brena 2003 godiste meni lici kao da ima 20g ali to je IMT.
brena 5136 je dobar traktor za teske poslove oranja tanjiranja vucu prikolica i sl.
@NA
ja nebi menjao mog kejsa za brenu jer mi je brena prevelik traktor,i nemam ni prikljucke za njega pa mi zato i netreba,ali mom drugu ce dobro doci jer on obradjuje 400kj pa ce mu se brena brzo otplatiti.