IMT

tako je mere se prednji i zadnji kraj ali od felne do felne a ne od gume do gume jer može postojati razlika u pritisku guma i zadnji kraj treba da je širi od prednjeg za 3-5 milimetra i to se zove ( konvergencija ) ali pojaviće se stručnjaci sa ovog foruma koi će to mnogo stručnije od mene da ti objasne iako ja to radim svakoga dana ali stručnjaci su stručnjaci :ppozdrav:

Tako je meri se prednji i zadnji kraj ja to duže verme praktikujem merim na gumi maksimalni razmak guma iznutra na radijusu gume pošto sam imao dosta slučajeva krivih felni ali ima i loši guma koje imaju bruh pa tu izvadim neki prosek mada nije loše ni na felni ako ne "baca" gume 16 coli max 3 mm prednji kraj uži od zadnjeg 20,22,24 cola max 5mm tako radim i teretnjake nema problema i volan je miran

U mom selu ima jedan IMT 5210 i godinama crkava sve redom i evo par zadnjih godina skuplja prasinu u hangaru rasklopljen i menjac i diferencija... Steta... :spavam:

Neznam ostavio sam je kod majstoranije ,reko sam mu da je baci.verovatno ,nesto u njoj nije funkcionisalo neznam,bitno mije da sad radi dobro sa novom.

Video sam kod komsije traktor IMT 559 pa me insteresuje kakv je to traktor , lici na 558 ali nije imao prednju masku ( sto pokriva hladnjak) a ima kabinu .

Koliko se meni čini to je isti traktor kao i 558 samo je novije proizvodnje i drugačija maska

39abcaf35911-800x600.jpg

608d52d4f402-800x600.jpg

Evo raznih slika Katalog 1980 godina,izmedju ostalog i 559.Imam ja materijala dosta samo treba skenjirati:osmeh:

Juce mi se pokvario traktor IMT 542,naime nece da ide nikako tj. kad ubacim u brzinu nema nikakvog efekta stoji u mjestu kao i da nisam ubacio,pomislio sam na konosno tanjirasti pa smo ga dosljepali kuci i zvali majstora.Jedan majstor kaze da je u pitanju vucna lamela a u medjuvremenu je naisao i komsija koji je takodje dobar majstor veoma iskusan i on kaze da je u pitanju neka spojnica pa sad ne znam ni sam sta je od to dvoje.Danas definitivno rasklapanje pa da vidimo sta je u pitanju jer mi je traktor bas potreban ovih dana.Al' interesuje me ovako iz vaseg iskustva i znanja ste je od to dvoje da li je ta spojnica ili vucna lamela?

Obrljan pogledaj da li nije otišla ona sigurnosna čaura što ide na konusni, a to možeš da vidiš kada skineš onaj poklopac sa leve strane kućišta, zavuci ruku unutra i videćeš šta se dešava, ali prethodno podigni dizalicom levu stranu da ti ulje ne iscuri, ako je ona onda se mora skidati poklopac hidraulika da bi se zamenila, ako nije onda je vučna lamela.

Skinut poklopac hidraulike i otisla je spojnica ili spojnicka sto dolazi na konusno tanjirasti ona je otisla,tacnije ima licne na njoj kao na kardanu i te licne su obletile i izlizale se skroz pa nema sta da uhvati da okrene skinuo sam to pa cu slikati i postaviti i sliku da pogledate kako se to izlizalo skroz i obletilo.Sad idem da to sve sklopimo pa da probamo al' glavno problem je ta spojnicka tj licne na njoj koje su obletile i izlizale se skroz,inace kupio sam i tu spojnicu placena je 17 eura a ujedno se raspitivao i za druge dijelove tj. vucna lamela kod nas je od 15-35 eura a konusno tanjirasti od 130-170 eura.
@Kosjerac
Upravo to je i otisla ta spojnicka ili kako ti vec kazes sigurnosna caura tako mi je i majstor rekao da uradim tj. skinem deklo sa strane pa rukom vidim sta se desava tako sam i radio i na kraju sam morao skinuti poklopac da to zamjenim.

Poslednja izmena:
Desava se to na 542,549.Petobrzinac tu zezne stvar.Menjao sam mnogima to,jednostavno smakne nutove.Na trobrzincima to jos nisam menjao.

Nazad
Vrh