Potinger, a sta je zombie stavio na prethodnu stranicu, nego bas taj jedan te isti oglas i zbog toga je pocela ova rasprava cemu toliki motor u 539... Ipak ne pratis, al ajde, oprostit cemo ti
kvicoje: Recimo da mi je na 539 pukla glava, a motor zreo za generalku, ne bih ni jednoj jedinog trena razmisljao, nego bih trazio novu glavu za 549 i spram toga kupovao klipove za 549 i to ugradio u 539. 10ks se osjeti, pogotovo sto mu planiram staviti nazad 12.4 gume, posto s 11.2 dosta tone s rasipacem i prskalicom u rano proljece... Dakle u blok od 539 komotno mozes staviti klipove od 549, s time da se mjenja glava, i prestelava se pumpa (obavezno rotaciona) i dizne). Drugo sve moze ostati isto. Ne znam jel jedan od losijih ili nije, ali ima definitivno najgori zvuk od svih motora na svijetu
ono njegovo prktanje ufff... Kod mene radi kako radi, ne osjecam u 2000 sati da gubi snagu, ide dosta fino i za sad se drzi. dokle ce, nemam pojma. Kladili smo semedjusobno stari brat i ja koliko ce izdrzati bez ozbiljnijih kvarova i slozili smo se da mu je puna kapa 3500-4 000 sati, ako se nastavi terati ovim rezimom.
Plan mi je bio motor sa sadasnjeg 549 prebaciti na 539, posto je motor na 539 bio GOTOV u svakom smislu te rijeci. na cesti mu dam gas preko 1800 na odusak baca ulje koliko god moze ici... taj motor ima svog kupca za dobru cjenu, al stari za to nije htio ni cuti, donekle ga i razumijem...
U 549 bi stavio motor od 558. zbog ovog zahvata bi morao produziti malo haubu i kardan od prednje vuce i nista drugo, a dobio bih dosta bolji traktor (bar mislim da bi). I motor sam bio nasao dosta povoljno bas s 558 skinut i to bi onda bilo TO, ali eto, nije se mene pitalo...