IMT

ako nekom trebaju creva kvalitetna a jeftina 021 833-805 nedeljko bubnjević meni skoro sva creva su od njega

Kod mene 540(menjac od 560)zna da zaglavu u nekoj od brzana,najpre u prvoj,a da ispada reduktor to je vec pohabanost menjaca.Moze dosta toga da zeza,ali tek kad se otvori sve se vidi.Crkla stvar ali moze jos dosta tako da ide.

Kod mene je malko drugcija pumpa i utvrdio sam da nije problem u ventilu nego da curi ulje na jednom mestu,dali znate gde je moguce naci dihtunge za hidro volan pumpu posto kod nas u obliznjoj prodavnici delova nema.

Poslednja izmena:
Danas merili kopresiju na mome 539.Dva cilindra skoro pa dobra ,a u trećem kompresija 10.Pogledali da nisu otišli ventili i ustanovili da nisu već da između stubline i klipa u srednjem položaju može da se zavuče osrednji šrafciger.Sklopili smo ga i sutra ga vozim kod majstora na generalnu.Pa za 20 godina rada valjda je zaslužio da ga neko otvori i sredi.

kod mene je iskako reduktor na 560 kad je kupljen nov, nesto je cale tu radio pa cu ga pitati kako je to sredio i napisacu ovde...
Pocerina: nemoj ubrzavati na tvom 560 kardan, ja sad kad sam radio razmisljao sam dugo dal da ubacim veci broj obrtaja ali su mi rekli neki ljudi da to ne radim dzabe jel traktor nema snage za to, treba da ides trecom sporom malte ne na leru a kod nasu brda i uvek treba gasa, dzabe ces rasturiti presu ili neku drugu masinu...

Strale
Ja hovu da zamenim kardansku osovinu, tako da cu imati 720 obrtaja kardana, a ne 1000. Kod mene su vec dvojica tako ubrzali 560 i ide super. Pa kad Ferguson ne rasturi presu u brdu nece ni 560 :ppozdrav:

720 obrtaja je sasvim dobro,bolje receno fenomenalno.1000 je preterano,neznam cemu bi to koristilo.Komso sve je to super,kad pogledam rakovicu 1980 obrtaja da bi napravila 540.skoro patos gas.

Danas merili kopresiju na mome 539.Dva cilindra skoro pa dobra ,a u trećem kompresija 10.Pogledali da nisu otišli ventili i ustanovili da nisu već da između stubline i klipa u srednjem položaju može da se zavuče osrednji šrafciger.Sklopili smo ga i sutra ga vozim kod majstora na generalnu.Pa za 20 godina rada valjda je zaslužio da ga neko otvori i sredi.
Kod mene je pumpa malo drugcija nego sa slike, uslikacu sutra pa cu da obelezim sta trazim.

Strale
Ja hovu da zamenim kardansku osovinu, tako da cu imati 720 obrtaja kardana, a ne 1000. Kod mene su vec dvojica tako ubrzali 560 i ide super. Pa kad Ferguson ne rasturi presu u brdu nece ni 560 :ppozdrav:

ja presu ne mogu da vucem 3 sporom ili prvom na pola gasa uz brdo, moram malo da ga pricepim, a i berac isto tako zapinjem 2 sporom a kamo 3 a + mi je berac ubrzan a da ubrzam jos i traktor bice mnogo...

Pa nemoj da menjas zupcanike u kucistu onda ces dobiti 1000 obt/min, zameni mu osovinu od kardna i dobices 720 obrtaja. Tako ljudi kod nas teraju i prese i berace i nista im ne fali vec godinama, a tako cu i ja da ubrzam moj 560

Nazad
Vrh