IMT

Prikolica se kači za poteznicu koja izgleda ovako:

2815596

poteznica-vuca-gornja-slika-2066196.jpg

A možeš i da je sam napraviš kao na sledećim slikama:

260510064519s.jpg

wtdeJBfT5E1q-738236.jpg

p.s. Sve ove slike sam našao za sekund ako u google pretragu ubaciš npr. "imt 539 poteznica" . Dalje od ovih slika nisam išao, a ti pregledaj još, možda vidiš još koje rešenje...

Napravis vucu za onaj zglobni bolcn na traktoru sa klinom lako se skida i montira, mozes i fiksnu od tog gore bolcna pa sve dole do onog klina za automatsku kuku ostavis rupu za kardan, a postoji i fabricka vuca za539 lijepo izgleda ali je glomazna.Uostalom vucu za dvoosovinku ima skoro svako zar to nisi nikad vidio?

Drugari imam jedno pitanje. Kum kupuje dva nova IMT-a 577, a sutra cu verovatno uplatiti i ja jednog pa se dvoumimo oko dimenzije tockova. U ponudi su prednji: 9.5-24 i 12.4-24 a zadnji: 18.4-30 i 13.6-36! E sad posto ce on najvise prsakti i raditi s rasturacem, a povremeno orati, pripremati i slicno, ne znam za koje tockove da se odlucim. Ja sam razmisljao prednje 12.4-24 a zadnje 18.4-30! Jel bi to valjalo? Odnosno sta dobijam a sta gubim ako uzmem nazad 13.6-36 umesto navedenih? Prednje ne bi uzimao manje posto mislim da time nista ne dobijam, zar ne?

Prijatelju, uzmi kombinaciju tockova koju si naveo da zelis jer mislim da je ta dobitna a ako kojim slucajem pozelis da radis medjurednu obradu na teg od zadnjeg tocka umesto felne 18.4R30 zavrnes felnu koja pase sraf na sraf 13.6R38.

Ako je IMT 577 sa novim, potpuno sinhronizovanim menjačem, da li možeš iz njegove knjige o rukovanju skenirati ili fotografisati one stranice gde su tehnički podaci o menjaču (potrebna mi je ona tabela putnih brzina traktora u pojedinim stepenima prenosa)?

Malo mi je bez veze rešen retrovizor na IMT-u, to što je na vratima. Mnogo bi lepše bilo da je pričvršćen za prednji deo kabine (za onu cev gde je rukohvat za ulaženje u kabinu), tj. da bude kao što je na MTZ-u.

@Dukej

Posto sam ja igrom slucaja vozio taj novi sa sinhronizovanim menjacem a imam i 2 komada 'redovna' mogu ti reci da sem sto je raspored brzina sada napravljem logicki mnogo se lepse salta i imao sam utisak dok sam vozio da je razlika u prenosnom odnosu izmedju brzina jednaka dok je kod redovnog 577 razlika izmedju 3. i 4. jako mala a izmedju 4. i 5. dosta veca.

Rok isporuke je 90 dana, s tim sto sam radio preko coveka koji to sigurno moze da zavrsi! Obecano mi je da ce biti isporucen u roku dva meseca, ali na papiru stoji 90 dana. Opet kazem, kakvu sam dosada imao saradnju s tim likom, moje je samo da sacekam bez da ista brinem... Iskreno jedva cekam da stigne, pa iako mi to nece biti najbolji i najveci traktor u dvoristu, imam osecaj da cu njega najvise voleti da "ganjam"... a dace bog!

ljudi danas sam polomio par zubaca na kardanskom vretenu na 577,znali neko gde da nabavim novo vreteno i koje su cene.
k0kf4o.jpg
30be00g.jpg
xdcgzn.jpg

Nazad
Vrh