IMT

U 558 skoro svaki jer traktor nema vibracije kao 577 ili moj 588. Kod mene Simga turski radi radnju ali je i izbačen pored table i upakovan je u gumu. Verovatno i to doprinosi trajnosti.

Ako moze pomoc iskusnijih. Gde u Novom Sadu i okolini najbolje uzeti delove za imt 577? Konkretno konusno tanjirasti, lezajevi oko konusnog i delove za kocnice.

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Koji proizvodjac konusno tanjirastog se bolje pokazao kina ili indija?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Uradio bih na 565 mehaničke kočnice
Da li neko radi u okolini Rume, Sremske Mitrovice...?

Ljudi, dal da sipam SAE 40 umesto SAE 30? Traktori uglavnom rade u proleće, leto i jesen, skoro uopšte ne rade zimi. Jedan traktor za godinu potroši (SAE 30) od max do min, ne dolivam. Drugi ne mrdne sa max za tu godinu.

15w40 i vatra.Kakva crna monogradna ulja.
A što? Multigradna su bolja, novija tehnologija, da. Međutim, ćaletov prvi traktor IMT 533 je napravio 6 hiljada sati sa SAE 30 S3.
Pa koliko bi trajao sa 15w 40, 10 hiljada sati?

IMT 533 nov od 1971. do 2011. SAE 30,

IMT 539 nov od 1991. SAE 30,

R65 nova od 2009. SAE 30,

IMT 549 (nov motor stavljen na 533) od 2011. SAE 30

3000 10 litara na NIS pumpi.

E da, ovih dana dolaze iz Trgomena da odrade prvi servis na plavom Kinezu
Tu ide ovo moderno valjda

Mislim, nisam protiv, verovatno ću krenuti sa multigradnim, al se bojim da ne štucaju, nisu navikli

Poslednja izmena:
Par godina u IMT-ove sipam monogradno SAE-40. Zimi malčice teže zavrte, al zato ljeti drže za nijansu bolji pritisak ulja (cca 0,5 bara višlji) što mi je vrlo bitno jer uglavnom rade sa, za njih "prevelikim" priključcima. U svakom slučaju za IMT-ove je po meni bolja opcija monogradno ulje. INA više ne pravi SAE-40 pa sam prešao na Orlen-ovo SAE-40. Za sad se čini uredu.

Za kombajn ne znam jer ga nemam, a i nemam puno radnog iskustva sa njim. U IMT-ovim uputama piše koje monogradno ulje i u koje doba godine koristiti. Problem je kod IMT-ova kad rade teže poslove na 540 kardana (1550-1600 o/min) i tu im se "gubi" pritisak dok je kombajn uvijek u punoj turaži. Prije cca 25 g . igrom slučaja naspem neko motorno ulje INOL (do tad INA Super 5) u 533 i odem pripremat za repu (kolega presijavao) sa imt spremačem 2,1 m. Traktor (tvornički) nije imao termometar, ali po pritisku ulja sam znao "koliko je sati". Za cca sat vremena pritisak ulja na punom gasu pada na donji rub zelenog i motor počinje dobivat neki čudni zvuk. Odem odmah kući, kupim Ininu 5-icu, promjenim ulje i filter i teraj nazad na njivu. Nakon cca sata rada pritisak ulja dobar (kao i inače) i motor radi normalno. Ulje i filteri su najjeftinija stavka. Na moju žalost (između ostalih problema sa motorom) to sa uljem sam iskusio na vlastitoj koži sa sadašnjim "velikim" traktorom.

Uvek sam kupovao filter ulja frad, medjutim kako vise ne rade ne znam sta bi po vama bilo adekvatna zamena za Frad.
Ovaj put sam kupio neki turskog proizvodjaca Sampiyon_
E sad moje pitanje je da li odgovara ili negativno utice na motor to sto je filter velicinmo malo veci od onih sto sam dosad stavljao pa i od pomenutog Frada je veci znam po tome sto sam ga u knap zavrnuo sto se tice onog prostora izmedju filtera i motora a radi se o IMT 577

Nazad
Vrh