IMT

pa sad daj da ti netko radi motor...... najbolje sve sam.....
Bar se iz reda radi napise nesto kao " cast izuzecima" nisu svi prevaranti i ne rade svi lose.
Mozda se i ovde potkrala greska,mozda nije niko namerno ovo uradio, malo nepaznje i eto sra....

jasno, nisu svi takvi, al ima ih dosta..... prije sa m čitao, da je jedan radio 565, i kako je odradio full generalku, imao je problema, i poslije toga, tri puta su otvarali motor, nisu mogli grešku naći.....

ja sam odradio 560,sebi,sve odlično, najbolji djelovi koje sam mogao dobiti, pisao sam već u temi, nakon 800 sati je kao počeo slabiti..... npr, isti teret vučem uz brdo, 539 bolje povuče od njega, 560 počme pušiti..... ove godine kad je otišao mjenjač na 5106, njega sam tjerao nekoliko dana 12-13sati na dan, od oranja, tanjuranja i pripreme..... to ga je koštalo.....a uložio u motor 1800€

Što nisi ti na 560 stavio onu rumunjsku bosch pumpu.
To ga je vjerojatno koštalo ja ju stavio na 539 iće u smeće.

stavio sam mefin novu pumpu, a stara ipm je bila odlična, i ko da mu neda dosta goriva..... traktor sam prodao, ostala pumpa, nju prodajem za 80€......za novu sam tada dao 350€.....

Bar se iz reda radi napise nesto kao " cast izuzecima" nisu svi prevaranti i ne rade svi lose.
Mozda se i ovde potkrala greska,mozda nije niko namerno ovo uradio, malo nepaznje i eto sra....
Postujem majstore ali... Ubaciti klipove 3mm manjeg precnika i ne primetiti da nesto nije u redu mi nimalo nedeluje kao slucajnost. Pa kad je klip u GM, golim okom se vidi da nesto ne stima. A i kad se ubacuju klipovi majstor bi morao primetiti prevelik zazor.
3mm u masinstvu gde su mere u mikronima znace mnogo. Jedino kod gradjevinaca i kod zena su nebitni :haha: :haha:

Ljudi ajde pustite majstore, kazite iskreno jeste nekad radili pa pogresili?
Ne vidim razlog da ovo neko uradi namerno, prosto mislim da ni jedan majstor i normalan covek ne bi pomislio da ovo moze da radi.

Bome ja imam već par motora i nijedan nema takav znak istrošenosti zazora 3 mm da vidiš kariku.
Pa to je da si lud pa bi vidio da ne valja.
I sad imam bezveze dupli posao.
Kupio motor pod vrhunski na kraju kvačilo 🤣🤣🤣

E baš mislim da ovo nije radio neki majstor, već neko sam sebi jer je najpametnije, a znam i takve nažalost...
Najbolje da sve znam sam, i da popravljam, i da zidam I malterišem, I da uvodim struju, I da, I da sto and raka.. Najviše volim takve što sve znaju i u sve se razumeju, čast izuzecima, oni su retki...

Nemože sam raditi kad je rađena obrada na motoru.
Pa nijedan majstor neradi obradu bez klipova i radilice.
Ovo mi nikako ne ide u glavu.

I meni ovo vise lici na radili komsija i ja jer cemo bolje uraditi od majstora a i ko da plati tolike pare.
Ovo ili je bio sekund nepaznje ili veliko neznanje.sta god bilo sranja se desavaju,nazalos samo mora na nekom kola da se slome.

vjerujem da je prvo kupio klipove, a nije vidio koji je motor, s kojim promjerom...... možda je i ostavio onda stare stubline i ubacio ove klipove..... zato je i prodao motor, da je bilo kako treba, ostavio bi sebi.....

Gledaj to sa vedrije strane, tesko da se nesto habao motor, sad kad stavis vece klipove i karike, imaces nov motor a neko ga je prodao kao loseg. Ne verujem da si ga kupio kao remontovanog. Jos ako su lezajevi radilice dobri... Nije to tako ni lose

––––
Bilo je vec diskusije u temi al eto da pitam:
Jel ugradjivao neko ovakve pumpice za gorivo umesto klasicne ac pumpe?

https://www.amazon.com/StaiBC-Electric-Fuel-Diesel-Petrol/dp/B00L6DGHCK

Ma čovek je otvorio motor, i popraviće ga i dovesti u ispravno stanje, ali stoji da je platio prodavcu pod 'odličan ispravan motor', što sigurno nije bila mala cifra..
Sada će za klipove komplet, dihtunge i možda ležajeve +rad dodati još jedno 700€, tako da će to na kraju izaći poskupo.
Motor će biti zaista ispravan, ali to više nije povoljna kupovina..

Što je tu je ali nije mi baš trebao ovaj trošak nisam se pripremio na njega.
Radilica netreba na brušenje.
Glavu sam odradio prije sve.
A sad ću sve novo stavit ispočetka.
Pa da sam siguran pitanje i kakvu su kvalitetu stavili.
A koštalo me sve oko 1600 eura.
Vesel iznos.
Sad još ovo ali nije bitno.
Šteta ovako dijelova klipovi nisu se ni potrošili.
https://postimg.cc/qtqLXV83][/url]

Nazalost svako se zove majstor ali je prevaranata mnogo vise. Kolegi stoji u servisu na reklamaciji JD 6920 tri meseca, sva sreca sto je imao drugi traktar pa zavrzio orannje na vreme.

Nazad
Vrh