IMT

Pa zato ja i kazem nece orati, ponekad prikolica cesto cisterna spartanje prskanje…

Kod mene je taj DM već jako dugo, i uporedno čak i sa stričevim 533 je uvek manje trošio..
U odnosu na M34, potrošnja je 20-30% manja, Taj motor dosta lakše pali ali je i osetljiviji na trošenje karika.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Na karike? Ajd n radilicu a sto karike? Ima firekt ubrizgavanje kao s samo manje klipove ne vidim sto bi karike trosio?

Zato što je čist dizel sa komorama u klipovima i ima 'tvrdi' rad.
Dizeli sa pretkomorama u glavi imaju 'mekan' rad.
Kod DM je dozvoljena istrošenost cilindra 0,2mm, a kod M je 0,3mm.
Svejedno DM ti je dobra opcija i kad već radiš uradi tako.
Od uštede na gorivu će ti se otplatiti. A i bolje pali..

Kod mene je taj DM već jako dugo, i uporedno čak i sa stričevim 533 je uvek manje trošio..
U odnosu na M34, potrošnja je 20-30% manja, Taj motor dosta lakše pali ali je i osetljiviji na trošenje karika.

Mirosti jesi siguran u potrošnju?
Hoćeš da kažeš da kad ja orem 1 kJ sa m34 i potroši 15l
Da bi dm34 potrošio 10_12l????
Radim često sa rodjakovim 565 kupljen isti dan kad i moj 560
Tu nema nikakve osetne razlike!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Manje troši DM motor.Ja sam uradio na 542 motor kao 549 i troši osetno manje.Koliko će manje da traje taj motor ne znam,ali ima više snage,lakše pali i manje troši.

Po meni glavni nedostatak IMR motora su klipovi, tacnije nema onog celicnog (ili livenog gvozdja, nisam siguran) ojacanja kanala za prvu kariku. Prakticno svaki turbodizel u autima to ima. To i malo vise razmisljanja o materijalima cilindra, klipa i karika motor bi verovatno trajao duplo duze nego sad

Mi imamo m33 i dm33, razlika je u potrosnji, jos su to trocilindrasi.
Mene nervira rad i zvuk ovog dm, m mnogo lepsi i mekaniji rad ima.
Kod drugara na MF 254s po konstrukciji motora majstor jedan tvrdi da je identican IMR dm 33.
Ali on ima mnogo lepsi zvuk i bukvalno nikakve vibracije ne postoje, radi tako meko, kao na plin..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Siguran sam da manje troši, e sad baš tačno neznam.

I ja mislim da direktaš bolje iskoristi
Ali 20_30% što si rekao NE PIJE VODU!!
razlika u snazi je zanemarljiva jel se javlja proklizavanje lagani su
Ima razlike u Hladnom startu
E trajnost je tu negde
I sad prepravljati M u DM mislim da je bezpotrebno
Bolje S44 pa nek ide život

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Mi imamo m33 i dm33, razlika je u potrosnji, jos su to trocilindrasi.
Mene nervira rad i zvuk ovog dm, m mnogo lepsi i mekaniji rad ima.
Kod drugara na MF 254s po konstrukciji motora majstor jedan tvrdi da je identican IMR dm 33.
Ali on ima mnogo lepsi zvuk i bukvalno nikakve vibracije ne postoje, radi tako meko, kao na plin..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ja sam ubedjen da je greska u roto pumpi krivac za nemiran rad DM33. Kao da na malom opterecenju rade samo 2 cilindra, a kad se optereti tek onda se ukljuci i 3. cilindar. Od original Perkinsa razlikuje se razvod, ima samo jedan veliki medjuzupcanik tako da je pumpa desnog smera na originalu a na IMR-u je leva pumpa. Evo kako radi DM sa linijskom pumpom, isto kao 539:

I moj DM lepo radi a ostala mi je rotaciona pumpa.Pumpa je od M motora samo je Bošista preštelovao.Mislim da ima uticaj što sam mu stavio klipove sa šiljom.Original klipovi od 549 su bez šiljka i oni su sa 4 karike.

Не знам колико је примењиво код трактора али има начин да се избуши клип близу ивице чела до прве карике. На тај начин код експлозије долази до притиска на прву карику и бољег заптивања.

Ako budem moga preradicu na dm pa cemo videti.. pre toga cu m na 560 usporediti sa istim poslovima sa s na 577 doduse tamo smo ubacili linijsku pvp al nema veze uporedicemo…

@MONTOYA
Ne znam, nije moj snimak. Znam jednog koji je to radio i on mi je rekao da je nesto vise od 1000e bilo.
Racunaj cena generalne plus:
Glava 100-150e
Dizne 3x 20-30e
Klipnjace 3x30e
Poklopac ventila 20e
Usisna i izduvna grana 50e
Cevi visokog pritiska 20e
Kuciste termostata 20e
Znaci oko 400-500e plus generalna

I moj DM lepo radi a ostala mi je rotaciona pumpa.Pumpa je od M motora samo je Bošista preštelovao.Mislim da ima uticaj što sam mu stavio klipove sa šiljom.Original klipovi od 549 su bez šiljka i oni su sa 4 karike.
Imas li neki snimak rada ?

Nazad
Vrh