IMT

Luka, moram ti ponoviti, da je pogrešno u radnu kočnicu pretvoriti taj tip ručne(ja to zovem blokirač).
Kada bi samo ti koristio tu opciju, i pazio, sve bi nekako i prošlo, ali neko će jednog dana probati zaistaviti traktor sa natovarenom prikolicom, pritisnuti maksimalno i teško da će ti KT par izdržati a ko zna šta još ispred i iza..

Pisao sam zbog čega nam je bitna kočnica,
Zet nije indijanac godinama je vozio bez kočnica, i njemu je naj veći problem po dvorištu i pri promeni brzina napred nazad

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

I to rucna hvata na zadnji zub...mnogo je lepse sad kad ima normalne kocnice...videcemo koliko ce trajati...jedino sta sam primetio da na jednoj strani idu taman dve lamele 12.7mm a na drugoj bi jedna mogla biti deblja.nisam uspeo kvalitetno da izmerim pre montaze novih pa sam stavio sve od 12.7.4 lamele,kuglice,opruge,dodatne opruge,pomocni cilindri,creva,dihtunzi,plute,gumene kape,jedna bakarna cev i semerinzi poluosovine 14200 din.

Luka, moram ti ponoviti, da je pogrešno u radnu kočnicu pretvoriti taj tip ručne(ja to zovem blokirač).
Kada bi samo ti koristio tu opciju, i pazio, sve bi nekako i prošlo, ali neko će jednog dana probati zaistaviti traktor sa natovarenom prikolicom, pritisnuti maksimalno i teško da će ti KT par izdržati a ko zna šta još ispred i iza..
Sta se tek desava na novijim traktorima kada pri kocenju pali i prednju vucu, zatim dik kocnica na kardanu prednje vuce.... tu prenosi imaju strasno opterecenje

Ako se ne srlja i iživljava na tim traktorima kočnice i ne trebaju.Staje bez problema kada se dovoljno uspori i reverzer izbaci u neutral a tada ne pali prednju vuču.Ako se naglo koči pri velikim brzinama onda je pali i poskakuje ceo prednji kraj.

Kod mene postoji prekidač da se upali i samo sam probao kako to izgleda.Dobro je što ne radi stalno, nekako mi je strašno kada počnu prednji točkovi da skaču kao jarac, ublaži to TLS ali neka hvala.

I ovo samo da ne otpadne.
Sad cu pocastiti sebe maskom onom automatskom, ovo dok ne zapalim elektrodu radim bez maske i kad je zapalim vise ne vidim nista kroz masku.

Komsija uzeo pre par dana, prvi put ga vidim uzivo i zaista izgleda mocno.
Kaze da je u odlicnom stanju.
Uzet je u Pecincima.
54c7559277a4d29610abc537b4202316.jpg
1a1f8b83721012dee71b8da0704be1b7.jpg
892919b09feebf26bae712e8055063b6.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ono kad se profesor uči da radi traktorom!!
Od lamela samo dugmići ostali
5fd477e74a3612c60c82622ad2522e39.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Potrebna pomoc,propustio mi je dihtung glave vodu u cilindar nakon cega sam uradio glavu komplet i zamenio dihtung,sada se desava da konstantno dimi i kada je hladan zalece.Prvo sam uradio dizne pa pumpu, iskljucio grejac i skinuo komplet filter za vazduh ali opet isto.

Nazad
Vrh