Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam koliko to jako kod tebe zuji ali kod mene je tako bilo na 820 kad sam promjenio zupčanik 5 brzine isto se čuo kad pustim gas i to je bilo do prvog oranja i prestalo i evo sve ok. a koliko se sjećam i ursus mi je zujao kad sam radio mjenjač pa se jedno vrijeme čuo u 2 brzini kad se spuštam niz brdo
Bobo jeste li mjenjali ležajeve u mjenjaču? Pogotovo na donjoj šupljoj prednji i zadnji. Zadnji ćeš teško naći sa širokim valjčićima. Ležaj zupčanika rikverca?
Ma daj @Bobo,ima original delova u trgovinama zaostalih iz doba Tita,jos su upakovani u mat papir i mast.... Do nedavno si se kleo u ove reci i svima tvrdio kako imas"original delove".... Necu da te obeshrabrim,ali i taj KT par sto si kupio za 250-300 evra je bas original...Bez obzira na sve to,daj Boze da ga resis i da te dobro sluzi jer si resio ozbiljne pare da ulozis u traktor.Medjuzupcanik rikverca izvadjen iz mjenjaca i zbilja je neki sumnjiv. Placen je u MD commerce 30€. Danas sam isao kod nekadasnjeg zastupnika za IMT u HR Auto poljostroj i oni su drzali samo original djelove dok god je IMT radio. Kazu da imaju samo jedan jedini taj zupcanik na stanju u svim svojim trgovinama i kunu se da je originalan dio iz IMT-a Cjena - "prava sitnica" - 85€ i jos nove iglice (56 komada) - 20€
Sad cemo vidjeti jel to zbilja mora tako "vristati" u mjenjacu ili ne mora.
Nisu mi nikako jasni ljudi koji vjeruju tim trgovcima i koji se kunu da je to original IMT roba jer im je trgovac rekao da je. Mozda je njima tako lakse al logika nalaze da za traktor koji se ne proizvodi brat-bratu sigurnih 20 godina (mozda sam malo i rekao) ne postoji teoretska sansa da 3-4 trgovca djelovima imaju svakog rezervnog djela po 5-6 komada spremnih na stanju u bilo koje doba dana i po cjenama koje jesu...
Sad je IMT spao na MTZ grane: "Jeftini djelovi i na svakom cosku..."
Ma daj @Bobo,ima original delova u trgovinama zaostalih iz doba Tita,jos su upakovani u mat papir i mast.... Do nedavno si se kleo u ove reci i svima tvrdio kako imas"original delove".... Necu da te obeshrabrim,ali i taj KT par sto si kupio za 250-300 evra je bas original...Bez obzira na sve to,daj Boze da ga resis i da te dobro sluzi jer si resio ozbiljne pare da ulozis u traktor.
Te menjace generalisu kao golfove samo glava i karter dole i nove karike , a u trgovini ima samo nabavit klipove samo po porucbini . U oglasima sve jedan generalisan u fulu Izgleda da je generalna veoma rastegljiv pojam skoro ko pecaroske price .
Ovako sredjen menjac ce sigurno odsljakati dosta sati kod Bobe . Svaka cast na trudu i poslu .
Bobo jel može kod vas negde naći prvu ugradnju delova za Torpedo? Jel postoje neke zalihe toga?
Da si manje tvrdoglav mogao si imati prave delove ali nije to sada tako ni bitno.