IMT

Landini u pravu je Lopi poluge više drže ravnotežu krsta a sav udar je na bolcn centralnog kućišta.Meni je jednnom puko bolcn na zglobu a nerjetko se dešava da odlomi one uške na kućištu.

Razmislite malo....

6VXvQlh.png

Puno je manja sila na dolje klinove u ovom slucaju nego na klin na jarmacu kuke (krizu) ili na "slomljenom" klinu. najvece sile su gore i zato ili se otkine iz same preke poluge kriza klin koji ide kroz "oko" na polugi ili se kidaju uske kod "somljenog" klina... Ne znam da itko u selu ima kriz koji nije varen od kojekakvih slepanja i cimanja a koliko znam nitko se nikad nije zalio na kidalje donjeg klina.

Iskreno, znam samo za jedan slucaj da je covjek na 560 otkinuo donji klin iz trube i to je bilo na jako urednom 560 koji je radio tad oko 40ha ratarstva, nista suma i nikakva traganja nisu bili u igri.

Nemas prednje vuce...potjero si brzo....klizavo....ides u rikverc....sve su to uslovi ako tako uvijek tjeras a ne samo pred kamerom da bi lako mogo zavrsit u njivi

Nema
kamena , moj osobni put nema za što ni zapet a suh snijeg klizak pa eto.
Još se traktor i testira a dosta je brz prema 577 u rikverc.
Nebude mu ništa teško bi se što i pokidalo .
S 577 smo vadili panjeve na rikverc s vitlom na rikverc pa ništa nije bilo.

Pitanje za sve. Jel diferencijal (znači kućište sa trkačima, nosačem tanjurastog zupčanika...) od IMT-539 isti kao i od IMT-549? Isto se odnosi na pitanje jel im blok (gol, bez ičega)motora isti?

Ja imam 539 iz 1991-e godine koji fabricki nosi semering kod radilice od 549...

Sent from mTalk
Moje 539 je 2005 godiste i fabricki ima semering kod radilice. Ali kad smo mijenjali lezajeve na radilici, kad bi se radio komplet remont mislim da nema kompletan set dihtunga da se kupi, nego se moraju kupiti dva seta jedan od 539, drugi od 549 koliko me sjecanje sluzi..

U indijskom setu dobiješ za jedan i drugi kad sam jednom ugrađivao .
Dihtunzi za semerin i za pletenicu .
I i za usisnu granu drukčiju.
Dosta je bilo viška baš sam se čudio to je to.

2 teme su konstantno prisutne na okupljanjima.IMT 558 i jedan drug član.O njima će knjige biti napisane kako je krenulo.

A ne neće biti nikakvog snimka.Dvojica dotičnih(558 i drug član) pominju se samo kada baš ponestane tema a to se dešava samo onda kada neko upadne u trenutnu diskusiju (reč)pa je prekine.

Nazad
Vrh