Pumpu od kombajna?!? Pa ne treba mi za podizanje kljunova na beracu toliki protok, a i tako jaka pumpa treba i vecu kolicinu ulja u sistemu da se ne pregrijava...
Pumpa volana sa 577 je po meni sasvim dovoljnog protoka za ono za sto ju planiram jednog dana i koristiti. Ta pumpa se lako prepravi da ima pogon preko remena a na sebi vec ima rezervoar sto mi takodjer pase. Ima i pogucnost povecanja rezervoara, (ali ako moze napajati cilindar volana, moze bome i cilindre za dizanje kljunova na beracu) tako da je to po meni pun pogodak. Ne trebam dva para uticnica, jedan bi mi bio dovoljan. Cak bih bio i zadovoljan s jednoradnim razvodnikom, ali ako ga vec budem kupovao novog, ici ce dvoradni s plivajucim polozajem, da ga mogu koristiti kao i jednoradni i to je to.
Original razvodnik da sam uzeo, morao bih ga vaditi van, ili ga premjestiti na drugo mijesto u kabini, jer na 549 na podu bas i nema mjesta i za razvodnik i za pedalu kvacila. Na 550.10 sa slike je razvodnik iza sjedala, a rucke za upravljanje su s desne strane kraj sjedala spojene s razvodnikom preko sajli. Ne smetaju nicemu i to je dobro napravljeno.
NA, covjek ima jedan dvoradni (dva jednoradna, isti klinac) cilindar na sijacici. Treba mu dvosmjerni razvodnik. Po meni je to moguce ugraditi, ali original rjesenje ovog problema ne postoji, nego samo sklapanje sistema od raznih djelova.