IMT hidraulika

Traktor je skoro kupljen a sa tim ventilom. Za moj ukus sporije diže ruke hidraulika, i sporije spušta. A juče i danas orao komšinici baštu i sporo podigne i spusti plug.
Ta ručica preklopnika ima fiksator tj oseti se pod rukom kad uskoči na tačnu poziciju, ali da bi bio 100% siguran potraži od nekoga originalnu ploču i stavi nju na probu. Pitaj prethodnog vlasnika di mu je ta ploča, ne verujem da je bacio.

I ti preklopni ventili su napravljeni kao preko k, raskopavao sam ga pa znam...
Postoji mogucnost da unutra rupe nisu u osi ili kako vec da objasnim, uglavnom moze biti problem i u njemu ali za pocetak pogledaj da li je na pravom mestu rucka, sto kaze Sinisa ima svoje leziste, oseti se pod rukom kad skljocne.
Original poklopac imam ja, ako se ne snadjes, cimaj, saljem ti.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Cakče on na tom mestu, i kada ga pomeriš napred ili nazad onda ruke hidraulika ne reaguju kada radiš sa ,,kuglom". Ja bi voleo da je to baš jako i teško za pomeriti ali to je kilavo i lako se pomeri bez vwlikog otpora, pogotovu nogom kada ulazim ja sa mojih 189 cm, i sin sa 47 brojem cipela.

Curi mi ulje tamo gde se brza spojnica zavija za crevo. Zategnuto maksimalno, ne može više. Ne znam jel treba neka podloška ili slično? Topling je u pitanju inače.

Cakče on na tom mestu, i kada ga pomeriš napred ili nazad onda ruke hidraulika ne reaguju kada radiš sa ,,kuglom". Ja bi voleo da je to baš jako i teško za pomeriti ali to je kilavo i lako se pomeri bez vwlikog otpora, pogotovu nogom kada ulazim ja sa mojih 189 cm, i sin sa 47 brojem cipela.
Mozda vec znas, neko ce pomisliti da se pravim pametan, ali cisto da napomenem...
Nije dobro kad se rucica na preklopniku pomeri sa radnog polozaja a na hidruliku napravi pritisak, ulje nema gde, ide preko rasteretnog ventila i lako se moze desiti da dodje do pucanja hidraulicne ploce.

Radasin, treba podloska, bakarna, moze i aluminijumska.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ako cakće onda ga verovatno dobro pozicioniraš ali možda ima neku falingu. Zameni ti to sa originalnom pločom čisto za probu.
Da ide prelako, ide. Jbg taj tako radi. Ima i drugačijih preklopnika a koliko im lako idu te ručice, nzm. Mogu pogledati kod rođaka, oni imaju na 539.

Kad se ubaci preklopnik treba da se zameni i šuplja cev tj.da se ubaci duža jer u suprotnom hoće često da stradaju one 4 gumice pa neće da diže ili secka.Skini ga i proveri, pre vađenja cevke gurni kroz nju debelu žicu da ti kasnije bude vođica za vraćanje cevke nazad jer može lako da se gurne u pogrešnu rupu pa neće da radi.

Nazad
Vrh