IMT hidraulika

Pa jel se tu zavrće ona cev kad se ugrađuje priključak za kipovanje?

Za šta je namijenjen ovaj izvod
a2036fabf3ea5d5c908465115e30724a.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
Generalno ne sluzi nicemu.
On se skine i na njegovo mesto dodje "preklopni ventil" koji vec ima neku ulogu...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Za šta je namijenjen ovaj izvod
a2036fabf3ea5d5c908465115e30724a.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока
Поклопац повезује цев из пумпе са цилиндром, то није извод то је технолошки отвор, служи да повеже два усправна отвора ( ту је прошла бургија) и само зачепљено имбус шафом.
Ако повежеш нешто ту радиће исто као и на изводу са горње и леве стране све је на истом воду и на истом притиску.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Zakačio tanjiraču da nešto potanjiram i jedva je podiže hidraulika tek pi jakom gasu, a čim pustim gas ona polako pada. Šta može da bude ulja ima dovoljno, zimus sam gledao falilo je i dosuo sam jedno 8 litara Traktola 80. Nakon toga nisam ni koristio hidrauliku?

Mogu biti problem gumice na cevi koja izlazi iz pumpe, može biti da sigurnosni ventil ne zatvara, a može biti da je isterao neku gumicu iz kućišta pumpe.
Takođe može da se desi i da je problem klip gore u ploči, imao sam priliku da vidim klip sa pukotinom...
Uglavnom, mora majstor da otvori pa da vidi.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Rešio sam problem, ručica na razvodniku ostala između neutralnog i položaja za kipovanje. Meni nije ni palo na pamet jer nisam kipovao odavno (verovatno sam slučajno zakačio), ali se kum setio, vratio i sad diže na leru.

Pozdrav, ima li ko savet šta raditi.
U pitanju je hidraulika na 549.
Danas sam pola dana radio setvu sa nodetovim sejačem, jeste težak ali je sve išlo kako treba do pred kraj dana.
Od jedanput ne može da podigne sejač, na punom gasu nekako i podigne ali čim pustim gas padne.
Da napomenem, jesenas je remontovana pumpa ,navodno majstor sve novo stavio, novo i ulje.
Pumpa je se čula da lupka dok je sve bilo normalno, sad se ne čuje ni lupkanje, a i pri tom ne može da digne.
Kad sam otkačio sejač prazne poluge podiže. Ugasim traktor stanem na poluge one spadnu dole od moje težine, a bilo je da drži plugove prevrtače sigurno pola sata u vazduhu sa ugašenim traktorom, posle remonta pumpe.
Od tad je samo radio sa tanjiračom i setvospremačem, i danas najteže sejač.

Po opisu, negde ti gubi pritisak, a s'obzirom da je odjednom...Proveri gumice na cevi, mogle bi one biti, samo pazi kada je budeš vraćao nazad da je ne ubaciš u menjač. Ako nisi to radio, pogrešićeš 99% pri vraćanju. Uzmi, ako imaš parče navojne šipke M5 ili tako nešto tanko a pravo što može ući unutra, ubaci to u cev pa je onda izvuci preko toga a navojna šipka neka ti ostane kao vodič kada budeš vraćao cev nazad.
Ako su gumice dobre, onda zovi majstora.

Po opisu, negde ti gubi pritisak, a s'obzirom da je odjednom...Proveri gumice na cevi, mogle bi one biti, samo pazi kada je budeš vraćao nazad da je ne ubaciš u menjač. Ako nisi to radio, pogrešićeš 99% pri vraćanju. Uzmi, ako imaš parče navojne šipke M5 ili tako nešto tanko a pravo što može ući unutra, ubaci to u cev pa je onda izvuci preko toga a navojna šipka neka ti ostane kao vodič kada budeš vraćao cev nazad.
Ako su gumice dobre, onda zovi majstora.
Sad sam izvadio cevčicu, obe donje gumice su pukle.
Nadam se da je tu samo problem.
Hvala na savetu, tako ću i uraditi sa navojnom šipkicom

Nazad
Vrh