Pozdrav kolege. Evo da i ja iznesem misljenje o IMT 506. Imam ih dve, jednu koristim za freziranje a drugu za kosenje. Za svoju cenu kostanja i odrzavanja su savim korektne. Odrade posao bez problema.
Prva je kupljena na vasaru na Ubu, placena realno, ali radi bez ikakvih problema, drugu smo dobili kao zamenu za tovljenika, znaci nesto losije procenjena. Kod nje je bilo haos problema, dok nismo prosurvovali po netu i tam ovamo... Prvo karburator bio ikov i pravio haos, dobije turazu kao da ce da poleti. Kupjen nov Bingov karburator i resen problem. Drugi problem joj je bio paljenje, od tri pola magneta jedan jedva davao znake, promenjeni magneti i resen problem. Prilikom kupovine karburatora, majstor nam je rekao jednu veoma bitnu stvar kod paljenja. Kada se pali freza slavina se otvara, navuce se gorivo do karba, a zatim zatvara slavina pa kad upali onda se opet otvara, jer kako on kaze rezervoar vrsi veliki pritisak na karb i zbog toga nece da upali. I veoma je bitno u kom procentu se pravi mesavina. Provalio sam da najbolje radi kad se uzme 5 litara benzina i stavi 100ml dvotaktola, kao na upustvu. Onda manje dimi i laske pali. Nemoguce je proceniti koliko ulja na npr 2 litra goriva. Znaci uvek pun rezervoar i nema problema. Eto, ljudi, znaci 506ce rade posao bez problema, naravno jave se nekad problemi ali se oni i lako resavaju jer je ona tako lako koncipirana da je smesno da se ne moze popraviti.. Pozdrav.