Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mogu biti ventili problem u glavi kompresora pa ne pravi pritisak...Setih se ponovo nečeg što me zbunjuje pa ako može pojašnjenje!? Nzm u čemu je problem sa rišlang ventilom(u pitanju je rišlang što nekad guro vazduh u klip vazdušnih kočnica kod poluge kvačila ispod traktora) neće da gura vazduh u bocu, on je stalno dole otvoren zašto nzm, al kad ga dole zaštopujem isto se dešava, otvaro sam ga po svim čepovima ništa nisam našao da je začepljeno. Kada pumpam gumu na prikolicu jedva stigne do 1 atmosfere, a u bocu ni da bekne. Na kompresoru sam zamenio karike jer je pomalo uljio na rišlangu sad jedva da ovlaži. Zanima me da li taj može da se vrati u život ili da kupujem drugi i da li zbog rišlanga nemogu preko 1 atmosfere.
A jebo ga ja kad sam ga rasturo i sklopio pre montaže probo ga onako kako se testira van traktora, lepo je pufkao, al upravu si možda su i vntili, ja se sve tešim da mije reko do rišlanga.Mogu biti ventili problem u glavi kompresora pa ne pravi pritisak...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam cuo za taj sistem da radi i jedno i drugo u istovreme bez okretanja 17 kljuca, ali takodje sam cuo da moze doci do teske havarije ukoliko se kojim slucajem taj ventil 17 kljuc prebaci na smer za kip jer u tom slucaju nema povrata ulja i dolazi do teske havarije tako sam cuo. Mnogi samo zavare neku polugicu na taj sraf da ima funkciju kao rucica i rese problem tj. malo sebi olaksaju jednostavno prosto i skoro besplatno.Nikakvog problema nema, ulje non stop prolazi kroz razvodnik pa tako moze da se koristi u svakom momentu bez okretanja ventila na ploci.
Na Imt-u recimo koji ima fabricku pomocnu pumpu i razvodnik (isti razvodnik kao na Imr) uvek kruzi ulje...Naravno, nisam ni mislio bas u isto vreme vec sporadicno jedno pa drugo.
Ako se podigne rucica za podizanje poluga a u medjuvremenu povuce rucica na razvodniku, razvodnik ce pustiti ulje napolje dok ce cilindar poluga ostati bez napajanja uljem, ali mislim za sta god da se koristi razvodnik, to ne bi trebalo dugo da traje...
Na Torpedu recimo volan, poluge i razvodnik idu preko jedne pumpe i ventila prioriteta, u jednom trenutku moze samo jedno da funkcionise.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zamisli u oranju obrtačem ili u setvi sa hidromarkerima koliko je to vremena i posla na svakom kraju njive da se okreće ključ i poteže ručica.Ja sam cuo za taj sistem da radi i jedno i drugo u istovreme bez okretanja 17 kljuca, ali takodje sam cuo da moze doci do teske havarije ukoliko se kojim slucajem taj ventil 17 kljuc prebaci na smer za kip jer u tom slucaju nema povrata ulja i dolazi do teske havarije tako sam cuo. Mnogi samo zavare neku polugicu na taj sraf da ima funkciju kao rucica i rese problem tj. malo sebi olaksaju jednostavno prosto i skoro besplatno.
Ja volim uvek da uprostim te stvari ako je ikako moguce, da traktor bude sto funkcionalniji...Nije veliki problem. Navikne se. Radio tako skoro 15 g.