Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za sad radi dobro.S44 ce i mnogo lakse naci od DM34. DM34 se ugradjivao samo u traktore, a S44 i u tamice. Ima i varijantu da postojeci M34 blok preradi na DM34 zamenom glave, klipnjaca, klipova, dizni, pumpe i jos nekih sitnica... Posto je 3. specijala morao bi da stavi i novu radilicu. Prednost ovoga je sto u papirima ostaje sve isto i moze se bez problema registrovati.
S44 je bez dileme bolji motor, pa sad neki izvaga prednosti i mane
@deks
El i tvoja 47 radi sasavo na malom gasu ? Kao da trokira na 2 klipa ? Do sad nisam video nijedan DM33 da radi normalno na malom gasu
AJ druze u inbox, radi MAJSTOR BRANO CARKIC meni je remontovao 549 radi i hidraulicne volane perfektan majstor i pedantan...Komsija cuo sam da u Prnjavoru neki majstor dogradjuje spoljne klipove na R60 da bi povecao nosivost hidraulike...jesi li upoznat s tim?
Dm 34 taj 549 i r 47 na leru je normalno skroz da ima onaj METALNI zvuk da klepeće!!!!!@Kremator Sta cu kad volem zvuk 3 cilindra S43 bi bio pun pogodak - kad bi postojao
Sumnjam da je do dizni. R65 radi lepo skoro svaka, a isti motor plus jedan cilindar. U selu znam za 3 IMTa 549 i nijedan ne radi lepo na malom gasu
Druze ja imam isti ovaj problem sa rakovicom 65,penusavi ulje hidrulike i izbaca na cep, ali sam zamenijo semering i opet isto radi, sta bi moglo biti sada. Hvala unapredIzgleda da ne znate, ali sad će te saznati!
Semering je 18 x 30 x 7.
Na starom semeringu je bila spala opruga. Bio je mekan i još je nekako sprečavao da curi ulje. Ali nije mogao da spreči da pumpa hidraulika usisava preko njega falš vazduh. Zbog toga je ulje u hidrauliku penilo jer se mešalo sa vazduhom, i ako bih dosuo ulja do potrebnog nivoa (između dve crte na meraču, (čepu oduška)), odmah bi hidraulik deo tog ulja izbacio na odušak. Hidraulik bi prestao da izbacuje ulje tek kad se nivo ulja dovoljno spusti (oko 2l). U izbačenom ulju se jasno videlo da je upenjeno, sa mehurićima vazduha, kao da kipi dok izlazi na odušak. Ako hidraulikom podignete poluge (na prazno, bez radila, strelica na razvodniku usmerena gore) i kad ih počnete spuštati one krenu polako dole. Ako ih pokušate rukama gurati na dole, da se brže spuste, osteti se efekat kao da u njima ima opruga, odnosno čim popustite pritisak rukama osetite da poluge idu gore, kao da su na federu. To je znak da u sistemu ima vazduha.
Takva je bila situacija kod mene i zamenom semeringa taj efekat je nestao. Doduše, moram da se ogradim, jer smo pre zamene semeringa malo čačkali onaj šraf (ključ 17) kojim se prenosi informacija hidrauliku sa srednje tačke, odvrćali i zavrćali, i potom zamenili semering. Pošto nismo između ta dva zahvata proverili da li je i dalje prisutan taj efekat opruge u polugama, ne mogu da tvrdim 100%, ali sa velikom verovatnoćom mislim da je uzrok bio loš semering na pumpi hidraulike.
Takođe, ulje više ne peni, odvrnuo sam čep oduška i ulje miruje iako hidraulik radi. Pri tom sam još dolio one dve litre koje je stalno izbacivao i opet je ulje bilo bez pene, savršeno mirno. Uz sve to, doliveno ulje je različito od onog koje je bilo u hidrauliku (mislim da sad sigurno ima izmešane tri fele ulja unutra), jer ni ne znam koje je ulje bilo unutra, a dosuo sam Viskol HD68. (Namerno nisam hteo da menjam kompletno ulje jer dogodine rasturam ceo hidraulik zbog prepakivanja (jer je sad sav mastan od curenja), pa ću to onda uraditi.) Dakle, bilo je reči ovde na forumu da ulje u Rakovicinom hidrauliku peni ako se izmešaju različita ulja, evo kod mene to nije slučaj posle zamene dotičnog semeringa.