IMR - Rakovica

Jeste jednom pre pocetak sezone kad sam sipao vodu, od tada sam dolio ali opet slicna stvar se dogadja. To samo u tezim radovima oranje, siliranje, branje kukruza. I da to se deslio kad je pomesao naftu i ulje membrana na ac pumpi otisla, tada sam zamenuo ulje i membranu i opet se slicno desava da udara skala preko 90 C

Evo ovako. Setva skoro zavrsena. Rakovica radila oranje i pripremu. Od kvarova je bilo jedino pucanje kajisa alternatora i dolili 1L ulja u motor :osmeh:. Sad sam primetio jos jedan problem. Pluga za dizanje hidraulika je bas mekana i 2 puta mi se desilo da se od vibbracija spusti i orudje padne na zemlju. Danas radniku pri punoj brzini padne plug na asfalt, a meni se to isto desilo sa tanjiracom. Dotezao sam sraf i stavljao podlosku pod onaj federcic ali takoreci da nema razlike. Kako da resim to?
I sinoc tata (ne znam kako ali bi rekao da je umetnik) izgubi srednji deo od utega za poluge, onaj sto se zavrce. Trazio uz put i nisam nasao. Ima li ko taj deo ili uopste celu utegu ali original. Ove turske i mala privreda nisu ni za sta. Nesto sam skarabudztio ali bi voleo da nadjem oridjinale deo i kompletiram.

Jedno pitanje.Na mojoj R60 nemam dva stepena kvačila. Znači odvaja samo pogon, a kardan skroz radi i kad stisnem do kraja kvačilo. Može li se to nekako poštelati bez razdvajanja traktora ili mora na pola. Meni to i nije neki veliki problem jer od priključaka na kardan imam samo špricu i rasipač al bi htio da i to bude ispravno. Hvala unaprijed.

Jedno pitanje.Na mojoj R60 nemam dva stepena kvačila. Znači odvaja samo pogon, a kardan skroz radi i kad stisnem do kraja kvačilo. Može li se to nekako poštelati bez razdvajanja traktora ili mora na pola. Meni to i nije neki veliki problem jer od priključaka na kardan imam samo špricu i rasipač al bi htio da i to bude ispravno. Hvala unaprijed.

Mozes sa strane gde je ona resetka na zvono imas posebno srafove idfu dve matice za 13kljuc i tu nastelujes ali jednako. Pozdrav.

::traktor1::
20170519_131637.jpg

Jedna iz spartanja

Na R60 mi ne radi kipa. Kada kljucem okrenem sraf za prebacivanje, poluge miruju, ali nece da posalje ulje u crevo. Da li je moguce izvrsiti popravku bez vecih intervencija?

Jesam, to je jedna te ista rucica i za poluge i za kipovanje.

Sent from my G630-U20 using Tapatalk

Primetio sam da mi je poluga za dizanje-spustanje poluga hidraulika previse mekana i kada je gurnem do pola kao da nesto povuce rucicu na dole i poluge padaju. Kako da resim taj problem? Vise puta mi je orudje padalo na zemlju i ne bi vise da budem Marko Kraljevic i orem drumove.

Na osovini gde je pričvršćena poluga za podizanje treba da ima dve navrtke koje prvo odkontriraš i onda dotegneš navrtkom,koja je prva do opruge tj kućišta hidraulike,koliko je potrebno da poluga ne pada sama dole. Zakontriraj i više Toma ne ore drumova.

Nazad
Vrh