Hurliman

Ja kad opisem traktor preko telefona musteriji , taj se meni nikako vise ne javlja. Tako je bilo i sa ovim covekom koji je kupio ovog Hurlimana.

Nisi me razumeo , ja pricam tacno tako kako je , cak i grdje od prave slike. Opisujem ga do detalja , pa uglavnom me te musterije vise i ne zovu, misle da stavrno traktor lose izgleda. Ovom sam reko da za te pare nije moguce da nadje dobar traktor , on mi nije verovao , pitao me kako nije kad mu mikica vec naso nekui. Ja nisam hteo nista da kazem za kolegu , samo sam reko da je on sitan za mene. Ustvari taj traktor je ovde u CH kupio neki CH spekulant , pa ga on prodao Mikici , a mikica prodao ovom. Ti sad vidi koliko je stvarno kostao taj traktor.

Mozda i jeste za Fergusona guma 1000e ali Miselinka , a ne Rekord ? Ja malo brckao po Oglasima ovde u CH i naso sam najjeftiniju 650/70 R30 3000 ali polovna, a sledeca u oglasima je 5000 , a ovaj drugi broj nema nigde polovna.

Mnogo skupe te gume tamo, evo npr 900/50 R42, što je stvarno OGROMNA guma

1260019960.jpg

košta
5.116,99 evra.

http://www.ebay.de/itm/900-50R42-168A8-168B-Michelin-MACHXBIB-AS-Radial-Schlepper-Traktor-Reifen-Zoll-/400271352942?pt=Ersatzteile_Zubeh%C3%B6r_Landtechnik&hash=item5d3208246e#ht_1100wt_905

Č
ak i ove gume da stavlja na Hurlimana teško da bi ga izašlo 17.000 evra?!?!?!

Neznam gde je pitao,ali znam da se radilo o MICHELIN gumama,ali mogu pitat,pa proverite,pitao je na jednom mestu i nije smeo dalje ni da zove

Ovde u CH garaze stavljaju Michelin samo ako gazda traktora to zahteva , inace kad spremaju traktor za prodaju onda stave Barum jer su upola cene u odnosu na Michelin.

Moj savjet je da se fino raspita oko toga kolika je carina i PDV na gume i fino uveze sebi gume. Kako god da okrene gume će ga vani (npr. u Njemačkoj) izaći nekih 8000 evra, prevoz 1000 evra možda, dažbine nek budu 2-3000e i to je 13.000 evra. Kako god okrene može da uštedi 3-4.k evra. Traktor je inače onako lijep na oko al se sigurno pošteno naradio, koliko radnih sati ima? Prema sadašnjem stanju guma, ako su prve (a gotovo sigurno nisu), sigurno nema malo sati, te markirane gume se dosta sporo troše.

Gume se ne mogu uvesti preko potvrde za poljoprivredu. Vec samo preko firme. Sve je to jako komplikovano.

A ovaj nema vise ni prebijenu novcanicu , jer da je on imao vise para onda bi kupio i bolji traktor , sto je i logicno.

Bitno da nisu gume ispucale , mogu one ovako jos dugo , a za to vreme ako sve bude bilo kako treba covek ce da zaradi jos za 2 para , a ne za jedan. Bitno da traktor sluzi kako treba, da motor ili menjac ne izda.

MOgu da posluže mada nije baš masivan (samo 6.2 tona bez tegova?!), al ima eto tegove, gume bi trebale davati dovoljno trakcije čak i za oranje sem ako bi radio u nekim težim uslovima (blato) al kako je krenulo izgleda da ćemo i da zaboravimo kako blato i vlaga izgledaju. Ako nisu ispucale ili oštećene, kao što Dragan kaže, može sa njima dosta da se radi i zaradi. Motor i mjenjač su druga priča. Motor je (prema tractordata) SAME 6 klipova sa turbinom ali mislim da je motor ipak Hurlimann, mjenjač ne znam čiji je ali prema onome što sam vidio na trattore.it djeluje dosta složen i ima neku verziju powershift-a. Inače identičan je sa Lamborghini Racing 190 i SAME Titan 190.

http://tel.search.ch/ e na ovu adresu kad stavis ime i prezime odma ispadne adresa i broj telefona tog coveka koga trazis. Meni treba bar neka informacija i odma mogu da kontaktiram tog ciji je bio traktor.

---------- Poruka napisana u 23:36 ---------- Prethodna poruka je at 22:52 ----------

Obicno ako neko kupi nov traktor , a njegov stari je ok onda odma taj traktor preuzme garaza i garaza ponudi seljaku cenu koju mi stranci nikadakada ne mozemo da platimo. samo u slucajevima kad je traktor jako los garaza ne prihvata da ga otkupi ili predlaze neverovatno nisku cenu , u pojedinim situacijama cak i nista. E u takvim situacijama seljak odlucuje sam o sudbini svog ljubimca. Ne mora da znaci da ovom traktoru nesto fali , ali za 15000e da on stigne u SR to je za mene skoro neverovatno . Moj brat je platio za Stajera koji je 85ks i 94to god 2800e samo carinu i 1250e put.
za ovaj uz debelu vezu carina je bila oko 2000e i prevoz 1500e Miki je uzo 1000e za uradjeni poso , i 1000 je pripalo svajcarcu koji je naso taj traktor. Meni uopste ne ide u glavu da se takav traktor proda za tako male pare.

Ni jeftinijeg traktora ni skupljih guma.:haha:
Lupetanja i hvalisanja na gomilu. Polovina iznetih podataka nije tačna. Mislite da niko ne može doći do podataka o cenama i situaciji po garažama i ostalim mestima za prodaju po Evropi?

Ne morate mene da pitate ali bih voleo da vidim profakturu, predračun ili bilo kakav zvaničan dokumenat na navedeni iznos ze te gume. Jedino ako se ne radi o posebnoj smeši za specijalne kupce.
Drago mi je da se uvek Vi prepoznate u svakom mom postu. Moraću ubuduće da se distanciram od moguće identifikacije jer mi polemika sa Vama oduzima dragoceno i skupo vreme. Pozdrav.:ppozdrav:

Nazad
Vrh