MIRKOPOZEGA
Banned
Ma Deki citam neku ribologiju,i pomalo gledam ovcice-to mi dodje kao kardiologija(sve nauka do nauke),a crtanje sam zabatalio sad gledam sina kao odlicno crta sa 8 godina i cerkicu kako pise pesme

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ili madjionicarne znam zasto se zamarati tim ko je hobista, ako profi! Mene nije briga kako cu izgledati u ocima drugih ljudi, vec da imam korsti od ovaca. Vazan je pristup ovcama, prije svega njega, jer svako ko ima i 200 ovaca a one su sepave, bolesne nije profesionalac, vec budala. A sa druge strane, covjek koji ulaze u ovce mnogo vise nego sto dobija koristi od njih je hobista, jer to radi cisto iz ljubavi i ne zanima ga racunica. Onaj ko spoji kvalitet i racunicu je profesionalac. Broj grla nije presudan.
zar ima smisla obradjivati 15 ha za 100 ovaca(cini mi se da si toliko naveo da treba)kad sa 15 ha kukuruza zaradis 15.000evra,ako enesss kaze da sa 100 ovaca zaradi cistih 5000-6000 evra(a radi sir,obilna ispasa za takoreci dzabe)zar u sumadiji moze vise,po enesu to je 500evra mesecno,pa jel se sa platom od 500 evra zivi lagodno,jel to nagrada za 365 dana muke i znoja,pa jel to vrhunski isplativ posao,pa jel to cena profesionalizma.jos jedno za enesaa jel od ovaca i 6000evra tri luksuzna auta,soumi gaji kukuruz i upola zarade,sednes nekoliko puta na traktor i cekas berbu,malo okrunis izdzakiras i prodas,i otkud tebi pravo da osudjujes nas hobiste sto necemo za 500 evra mesecno da budemo profi,a ti nisi ni hobista.jutros sam se zarekao da cu da batalim forum al nisam mogao da precutim nesto ovako,bre pricate danima o silnim parama,a kad vam kazem da nema leba vi sami sebe demantujete po sto puta,kao ti sad sa kukuruzom,i enes sa 6000 evra,pa ja kao hobi zaradim sa deset ovaca cisto godisnje preko 1000 evra.jel sad situacija jasna
ovcari se nikad nisu delili nije red da mi to pocnemo...O,pa zar smo i ovde poceli da se delimo??!!to ne valja.
Za mene je profesionalac svako ko vodi racuna o svom stadu,ma koliko ono bilo veliko ili malo i bilo to u velikom zidanom objektu,ili u supi od dasaka,a hobi su svi oni koji misle da je ovca zivotinja drugog reda,i koji bi malo da joj daju,a mnogo da uzmu od zivotinje.
Tako je to Mirko kad se ovcarstvom bavis iz hobija ne mozes ostati ko mi na netu koliko hoces jer sutra moras raniti, a vidi mene mogu citavu noc ostati jer imam i radnika od neki dan postavio sam video ne znam jesi vidjeo eto gdje je razlika izmedju hobista i profesionalaca ajd sad laku noc ti zelim![]()