Ja imam hladnjacu išto u prizemlju kuce išpod dnevne šobe, šamo što je od panela montirana i u minušnom je režimu. Mogu iz iškuštva da ti kažem da je prilicno bucna... cuju še ventilatori na išparivacu, tako da imaj to u vidu... i mšilim da ti je bolja varijanta da ideš ša panelima nego ša štiroporom... i nemoj da zapoštavjaš pod, jer še tu najviše gubi temperatura...
Reci mi da li se isplati imati hladnjacu? Da li ti imas svoju proizvodnju? Koje ti je velicine hladnjaca, i koliko potrosis struje sa tvojom opremom za hladnjacu?
Ja bih sve to otkupljivao, skladistio i prodavao... Interesuje me hladnjaca za povrtarstvo... Luk, kupus, krompir....
Znaci, dimezije su mi 7m x 7m x 2.8m. oko 120 kubika vazduha kad zavrsim svu fasadu... Sta mislis, koliki kompresor treba za tu povrsinu...
Sad, izvini na svim ovim pitanjima, ali me bas interesuje...
Bas nemam pojma nista o tome...
Danas je kupus u prodavnici tu kod mene bio 45din. Pre par meseci, u kada smo kupovali za kiseljenje, placao sam ga 20din.
Ipak, nije to mala razlika, za kratko vreme... Oko nove godine bice i 50din... A verujem da u sezoni moze da se nabavi za 15 dinara maksimum...
- - - - - - - - - -
Jel ti treba neka profi varijanta da čuvaš npr jabuku 6+ meseci ili prolazna danas ubaciš pa za nedelju dana prodaja?
Po tome i radi.
Pa treba mi varijanta za povrce... Konkretno luk, krompir i kupus... Cuvanje do Nove godine i tu do januara, kad je cena najveca...
Da li postoji varijanta sa kojom bih mogao da stelujem temperaturu i vlaznost po zelji? Da ne kupujem opremu samo za jednu vrstu povrca...
- - - - - - - - - -
OtoLeoBenHaker, ako nisam pogresio !
Sto se tice hladnjace koju zelis napraviti nije bitno sta trenutno imas od izolacije.Moras obavezno uraditi izolaciju unutar komore.
Ako se odlucis za stirpor onda 10cm / 25gr u dva sloja tj prvi sloj od 5cm koji tiplujes u zid pa drugi sloj od 5cm koji lepis za prvi i naravno preklapas spojeve prvoga sloja.Preko stiropora radis mrezicu,lepak i boju.
U pod prvo kondor pa stirodur takodjer preklapas u dva sloja 2x3 cm minimum,pa plasticna folija,pa ploca sa amiranom mrezom , pa beton 8-10cm, pa fer beton.
Prvo postavis vrata, pa uradis izolaciju zidova i plafona pa na kraju radis pod, kako bi povezao podnu i zidnu izolaciju.
Druga opcija i naravno skuplja, je da postavis panele a pod radis na isti nacin.
Nadam se da sam pomogao
Pozdrav
1. Druze, nisam te bas najjbolje skontao sto treba toliko debeo pod? Ja imam plocu i kosuljicu.. I preko svega onaj vinfleks, pod kao u halama... Ja sam mislio da preko njega stavim dva stirodura od 3cm, pa foliju, pa da izlijem kosuljicu preko svega sa mrezom od 5cm... Sto bih morao sve ono da lijem preko stirodura ( ploca sa armiran mrezom, pa beton od 10cm pa fer beton) ? Sta je to FER beton? Pa to jew 20cm preko stirodura... Mislim, bas bih mnogo odigao prostoriju...
2. Inace, sta mislis da na zidu isto postavim stirodur ( 31 gm ) , umesto stiropora ? Recimo, jednu plocuu od 3cm a jednu od 5cm??? I sve to prvo spojim sa stirodorom iz poda...
3. Nisi mi rekao za plafon, sta bi ti tu radio... Imam trenutno spusten plafon na visilicama i onim CD/UD profilima. Pa na tome gipsane table, pa ukrasni tanki stiropor... Sta mislis da preko doga polepim 5cm stirodura koji ima preklop? ili da kombinujem, jedan stirodor od 2cm i jedan od 3cm? i sve to da prvo vezem sa stirodurom na zidu?
4. I sta mislis, da li je bolje stirodur ili stiropor? Recimo 3cm stirodura, umesto 5cm stiropora?
Zvao sam i pitao jednu firmu, za 10cm panela po kvadratu mi traze preko 21e... To mi je bas mnogo... Neki cak i 25e... Too je duplo skuplje od gornje varijante...
Pozdrav svima i hvala vam unapred na odgovorima...
- - - - - - - - - -
Sta mislite o ovom uredjaju? Da li bi on odradio posao za moju hladnjacu? Tj. moju prostoriju...
- - - - - - - - - -
http://www.kupujemprodajem.com/Bitzerov-rashladni-agregat-25019389-oglas.htm?filter_id=7658806