Herbicidi u suncokretu

Nije loš, ali nisam siguran da ga ima jos uvek u prodaji. Meni je prosle godine otisao poslednji i od tad nisu dolazile nove kolicine.

Sejem isključivo expres hibride. Do sad su bili Pioniri 25 i 99, a ove godine prvi put ću sejati Subaru od Sindžente. Kopija expres herbicida mi dobro suzbija širokolisne korove i divlji suncokret, pa njiva izgleda mnogo lepše nego one na kojima ima i divljeg suncokreta. Za uskoline korove, Kletoks se pokazao loše, kapiram da mora jača doza od preporučene, ali neću da se igram sa njim. Flojd je mnogo bolje rezultate dao. Bitno je ne mešati ekspres herbicid i Flojd jer sirak iz rizoma kreće kasnije od širokolisnih korova, pa treba voditi računa da se odgovarajući herbicid primeni u pravo vreme u odnosu na fazu razvoja korova.

Mislio sam na samonikli suncokret, onaj koji ima visoko stablo i 10 grana na kojima su glavice sitne oko 5cm u prečniku i na njima rode sitne semenke od kojih nemaš nikakve koristi. Izbegavam da ga nazivam "samonikli" jer sam primetio da dospeva na njivu preko sejalice, pomešan sa hibridnim semenom u vreći koju kupiš u poljoprivrednoj apoteci i poseješ ga po njivi prilikom setve. Misliš da seješ čist hibrid, a u džaku mačor.

Extra! :) Hvala. Razmišljao sam da posejem Kondija malo za probu ali će sve ipak ići neki Le-Pioneer pa prskanje nekom kopijom expresa u splitu(2x20gr) ako nije mnogo... stock star npr. Ili je bolje 2x15 ili 17gr??

Sta mi je ciniti, imam dve ponude za hemiju.
1. Telus i zeazin
2. Mont i Terbis.
Prva je skuplja, prosle godine sam isao sa Terbis i Girasolin, njive su bile ciste osim palamide koja nije ni osetila...

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Imaš dve mogućnosti. Da uzmeš skuplju ili jeftiniju varijantu. Sve ostalo je manje-više, isto.

Pa bas tako, uzeo sam jeftiniju varijantu po preporuci zastitara.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Nazad
Vrh